Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Članovi SO JP “Mreža Most” započeli štrajk glađu

Članovi Sindikalne organizacije Samostalnog sindikata Javnog preduzeća “Mreža Most” – “TV Most” u Кosovskoj Mitrovici i “RTV Gračanica” u Gračanici, započeli ...
Image

U saopštenju koje su poslali UNS-u, navode da ovim činom žele da skrenu pažnju javnosti na tešku situaciju u preduzeću i kažu da neće odustati od štrajka do ispunjenja zahteva.

Po rečima Dejana Jevtića, predsednika Sindikalne organizacije JP Most, štrajkuje 22 zaposlenih, među kojima su novinari i ostali radnici.

Kako se navodi, članovi sindikalne organizacije zahtevaju povećanje plata i dobijanje „kosovskog dodatka“.

U saopštenju navode da je neto plata većine radnika od 40 do 45.000 dinara i nije povećavana poslednjih godina, uprkos inflaciji i teškoj situaciji u društvu.
Iako je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić pre, četiri godine na konferenciji za medije zamolio Кancelariju za КiM, da se za zaposlene  u „Mreži Most“ nađe način da dobiju kosovski dodatak, oni ovo pravo nikada nisu ostvarili, navodi se.

„Naši novinari imaju pravo na kosovski dodatak isto kao i profesori, doktori i ostali radnici koji ga primaju. Mi samo želimo da radimo svoj posao, da ostanemo i živimo na КiM sa svojim porodicama, ali i da imamo ista prava i uslove kao i radnici u drugim preduzećima“, piše u saopštenju.

Članovi sindikalne organizacije navode da im nakon mnogih bezuspešnih razgovora, obećanja i pokušaja da razgovorom dođu do rešenja, ništa drugo ne preostaje, osim štrajka glađu.

„Poslednja nada svih nas je predsednik države Aleksandar Vučić koga pozivamo i molimo da nam reši problem“, navode u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.