11:06, 26.11.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Crveni krst: Učenicima predstavljen efikasan odgovor na nesreće (FOTO)Volonteri Crvenog krsta Kosovske Mitrovice održali su danas predavanje učenicima trećeg razreda Osnovne škole “Branko Radičević”, na temu smanjenja rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih tipova nesreće.

crveni-krst-ucenicima-predstavljen-efikasan-odgovor-na-nesrece-foto

Radio Kontakt Plus

Nakon predavanja na kojem je mališanima objašnjeno koje su državne službe aktivne u slučaju elementarnih nepogoda, učenici su bili u prilici da se upoznaju sa načinima evakuacije u vreme vanrednih situacija.

Jovana Ralić, vonterka Crvenog krsta, kaže da je cilj ovih aktivnosti da se kroz upoznavanje učenika sa svim vidovima nesreća karakterističnim za oblast u kojoj žive - otklone, umanje ili ublaže posledice istih.

„DRR (Disaster risk reduction, prim. aut.) jeste program koji se koristi za delovanje u nesrećama i sprovodi se trenutno sa trećim razredom u Osnovnoj školi 'Branko Radičević'. Ovo su neka od predavanja koja održavamo danas, a planirano je da narednog utorka radimo i sa učenicima viših razreda. Naš cilj jeste da svi budu upućeni u smanjenje rizika u nesrećama, koje se mogu dogoditi u našoj zemlji,“ - kaže Ralić.

Novak Đorđević, učenik OŠ “Branko Radičević”, kaže da su on i njegovi vršnjaci danas dosta toga novog naučili.

„Mislim da treba znati brojeve hitnih službi, ako se ne daj Bože nešto loše desi. Mislim da će nam ovo predavanje Crvenog krsta jako koristiti,“ - kaže Đorđević.

Iz Crvenog krsta su za naredni period najavili akcije povodom Dana volontera, kao i pokazne vežbe Prve pomoći.

Današnje predavanje i pokazne vežbe održani su u okviru programa “Efikasan odgovor na nesreće - jačanje kapaciteta lokalne zajednice za smanjenje rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih tipova nesreće”, u organizaciji Crvenog krsta Kosovske Mitrovice.Tagovi: ŠkolaCrveni krst

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije