18:37, 01.06.2020Izvor: RTS

Dačić i Godfri razočarani uvođenjem "mera reciprociteta" Prištine



Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru SAD Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

dacic-i-godfri-razocarani-uvodenjem-mera-reciprociteta-pristine

Foto: Beta

Dačić je istakao da su takve odluke veoma štetne, da krše sve dosadašnje dogovore i da otežavaju mogućnost nastavka dijaloga.

Podsetio je da je i ambasador Ričard Grenel ranije pozvao Prištinu da ukine jednostrano nametnute takse i recipročne mere.

Ambasador Godfri je rekao da deli razočarenje u vezi sa ovim potezom Prištine, izrazivši nadu da će uskoro doći do ukidanja svih restrikcija i nastavka dijaloga.

Tokom razgovora na prijemu kod šefa srpske diplomatije, izražena je obostrana spremnost za nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, s ciljem osnaživanja odnosa dve zemlje u periodu nakon stavljanja pod kontrolu aktuelne globalne pandemije koronavirusa.

Američki ambasador Godfri je pohvalio način na koji se Vlada Srbije bori protiv epidemije kao i saradnju koja je tim povodom uspostavljena.


Tagovi: SADIvica DačićAmbasadaKosovo

Povezane vesti




Najčitanije



Najnovije