18:10 | 04.12.2022 Izvor: Tanjug, RTS

Dačić: Vučić će odluku o odlasku u Tiranu doneti posle sastanka sa LajčakomMinistar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluku o tome da li će učestvovati na samitu u Tirani doneti posle sutrašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

dacic-vucic-ce-odluku-o-odlasku-u-tiranu-doneti-posle-sastanka-sa-lajcakom

Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Ivica Dačić je u izjavi novinarima posle sastanka sa iranskim kolegom Hoseinom Amir Abdolahijanom u Ministarstvu spoljnih poslova, rekao da odluka o odlasku u Tiranu nije motivisana time da li Srbija želi da ide u EU ili ne.

"Ta odluka je odluka o beskrajnoj toleranciji EU prema izazivačima eskalacije sukoba na KiM, odnosno prema Kurtiju", rekao je Dačić i dodao da je Kurti "pod noge bacio" EU i Briselski sporazum.

Istakao je i da svi planovi zavise od toga da li EU i međunarodna zajednica žele da izvrše pritisak "na one koji uporno izazivaju sukobe".

Ocenio je da je sutrašnja poseta Lajčaka jedna u nizu onih za prevazilaženje eskalacija, "jer postoji spisak incidentnih situacija koje Priština proizvodi i koji je neograničen".

Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana održaće se u utorak, 6. decembra, u Tirani.

Tanjug/RTS
Tagovi: Ivica DačićAlbanijaEUMiroslav LajčakAleksandar Vučić

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije