Dajana Paunović posetila ranjene dečake u Gotovuši

Jedanaestogodišnjeg dečaka i dvadesetjednogodišnjeg mladića, ranjene na Badnji dan u Gotovuši, danas je obišla Dajana Paunović, direktorka istoimene fondacije.
Image

Jedanaestogodišnjeg dečaka obišla je u bolnici u Gračanici, a dvadesetjednogodišnjeg Miloša u njegovom domu u selu Gotovuša. 

Tom prilikom, Paunovićeva im je uručila poklone u vidu IT opreme i još drugih darova prikladnih njihovim uzrastima, saopšteno je iz ove fondacije.

”Danas smo ovde na prvom mestu da pružimo podršku ovim dečacima, ovim srcima junačkim i da im pokažemo da Srbija, kao i svi ljudi dobre volje stoje uz njih. Da im poželimo da se što pre oporave. Ali, ovde smo i da pošaljemo jasnu poruku – da ničija deca, ma koje nacionalnosti bila, ne smeju da budu meta napada i to samo što po rođenju pripadaju nekom narodu, što vole i osećaju svoj nacionalni i verski identitet i vole i neguju svoju tradiciju i ponosno nose ime svog naroda”, rekla je Paunovićeva tokom obilaska dečaka, kojeg je posetila zajedno sa gradonačelnicom Gračanice Ljiljanom Šubarić.

Istakla je da je ovo samo početak njihovog viđenja i da će biti tu za sve što treba, kada je u pitanju pomoć ne samo njima, već i svim njihovim vršnjacima na Кosovu i Metohiji.

”Ono što se dogodilo na Badnje veče u Štrpcu mora da postane deo mračne prošlosti, a svi naši napori moraju da budu usmereni na to da se ovakve stvari nikada više ne ponove, da naša deca, kao i deca naših suseda, odrastaju u miru, da imaju sigurnu i izvesnu budućnost. Svesni smo da je dug i trnovit put do pomirenja u regionu, ali moramo da učinimo sve da do pomirenja i dođe, i da zajedničkim snagama izgradimo međusobno poštovanje i poverenje. To je jedina politika kojom moramo da se vodimo, to je politika života, politika budućnosti i napretka i ona će uvek pobediti politiku prošlosti, smrti i vraćanja balkanskih naroda u beskonačne i besmislene sukobe”, poručila je.

Tokom posete Štrpcu, Paunovićeva je poručila da danas svi imaju obavezu „prvenstvo da stvaramo budućnost za našu decu, a ne da ispravljamo istorijske nepravde kojih je bilo na svim stranama“. 

”To treba ostaviti pravnicima i istoričarima, a mi kao političari moramo da se bavimo isključivo budućnošću. To je naša obaveza i jedini imperativ”, zaključila je.

U Štrpcu je obišla i malog Aleksu, koga je u nekoliko navrata Fondacija „Dajana Paunović“ posećivala i ranije, i ovom prilikom mu uručila poklone povodom novogodišnjih i božićnih praznika koje je Fondacija donirala  uz pomoć kompanije ”Pertini”, Nikole Vučena predsednika opštine Smederevska Palanka i Miloša Simića predsednika GO Rakovica.

”Pokazali smo jedinstvo, da nevladin i vladin sektor zajedno sa društveno odgovornim kompanijama, ujedinjeni iskrenim namerama mogu da stignu svuda gde je pomoć potrebna”, podvukla je Paunovićeva.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.