19:01, 14.10.2020Izvor: Radio Goraždevac

Dakić iz Goraždevca: Komšija vrši pritisak da mu jeftino prodam zemljuMnogi građani iz srpske zajednice na Kosovu i nakon dvadeset godina od završetka sukoba, imaju problema da povrate svoju imovinu. Među njima je i Savo Dakić iz Goraždevca koji tvrdi da njegovu njivu koristi komšija Albanac, kojeg je prijavio policiji. Iz policije u Peći je novinaru Radio Goraždevca rečeno da se obrate putem imejla, a u kontakt su pokušali da stupe i sa drugom stranom, za koju se tvrdi da je uzurpator.

dakic-iz-gorazdevca-komsija-vrsi-pritisak-da-mu-jeftino-prodam-zemlju

Foto: Radio Goraždevac

Na njivi Sava Dakića iz Goraždevca nabacana zemlja, mehanizacija i automobili komšije koji živi preko puta. Ovaj osamdesetogodišnjak iz Goraždevca tvrdi da ne može da koristi svoju zemlju jer komšija vrši pritisak kako bi mu tu parcelu jeftino prodao.

„Od rata on meni čini pritisak veliki, evo i dan-danas. Javio sam se i policiji, bili su i inženjeri, bili su pitaj Boga, on to ne ferma ništa, to ste danas videli. On to meni sve vrši nasilje da bih mu ja to prodao, moj deo za badava. Ja badava da mu prodam moj deo neću, za sto evra ja neću da mu dam“, kaže Savo Dakić Iz Goraždevca.  

Dakić tvrdi da mu komšija pored korišćenja zemlje svake godine seče drva za ogrev iz obližnje šume i tera potencijalne kupce.

„On to radi kao deca kad se igraju, misli da me uplaši, ujedno prošle godine došao je čovek da kupi drva, on ih je odbio. Na moju šumu peče pite, fliju, ovi drugi odoše nisu hteli da kupe šumu. Rekao je: 'vidi to mi je ispred kuće ne možete vi to da kupite, idite'. Posekao je sigurno 30 traktora drva, do prosle godine grejao se od mog dela, mog imanja, drva sa moje zemlje“, kaže Dakić za Radio Goraždevac, žaleći se na komšiju Idriza Hikosmanaja.

Dakić kaže da se već dugo sudi sa komšijom zbog uzurpirane zemlje. Novo ročište u ovom sporu zakazano je za 25. oktobar u Osnovnom sudu u Peći.


Tagovi: PravosuđeAlbanciSrbiGoraždevacImovina

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije