13:39, 27.11.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Dan Kosovskih bezbednosnih snaga obeležen, ali bez proslave Povodom obeležavanja Dana Kosovskih bezbednosnih snaga, danas je u kasarni “Adem Jašari” u Prištini organizovan centralni događaj.

dan-kosovskih-bezbednosnih-snaga-obelezen-ali-bez-proslave

Foto: Info služba kosovskog predsednika

Kosovski predsednik Hašim Tači je na obeležavanju Dana KBS-a, istakao da nakon razarajućeg zemljotresa u Albaniji neće biti proslave i dodao da je KBS pokazao profesionalizam tokom angažovanja u toj zemlji.

„Ovaj događaj je poseban, jer nema slavlja nakon tragedije koja se desila u Albaniji. Svet se solidariše s onim što se tamo dogodilo, a danas Kosovo oplakuje žrtve zemljotresa koji je odneo desetine života. Ujedinjeni smo, onako kao što smo uvek bili. Kao što su bile čitave generacije pre nas, zajedno u najtežim i najboljim danima, uvek jedni uz druge, uvek zajedno Albanija i Kosovo,” - kazao je Tači.

Kazao je da KBS radi svoj posao odgovorno i profesionalno, kao i da je podigao spremnosti na najviši stepen.

„BSK (Bezbednosne snage Kosova, prim. aut.) su postale snage koje uživaju poverenje svih građana. Postale su institucija koja doprinosi miru i stabilnosti na Kosovu, kao i mirnom i sigurnom životu svih nas,“ - dodao je Tači.

Tači je na kraju obraćanja zatražio od KBS-a da rade još više, da budu još posvećeniji, jer će ubrzo biti rame uz rame sa mnogim drugim vojskama u raznim svetskim misijama.

“Kao predsednik Republike Kosovo i vrhovni komandant, prema novoj strukturi dekretirao sam generale Bezbednosnih snaga Kosova. Dekretirao sam novi amblem, novi izgled uniforma naših vojnika, ambleme jedinica i činove Bezbednosnih snaga Kosova”, rekao je on, dodajući da je uz podršku strateških partnera, KBS izgradio Centar za obuku za traganje i spašavanje, Centar za univerzitetske studije itd.

Tači krenuo za Drač, solidariše se sa porodicama žrtava zemljotresa

Kosovski predsednik Hašim Tači krenuo je za Drač, kako bi se solidarisao sa porodicama žrtava zemljotresa u Albaniji.

On će takođe posetiti i trupe Kosovskih bezbednosnih snaga, koje učestvuju u humanitarnoj operaciji kao podrška organima Republike Albanije na saniranju posledica izazvanih zemljotresom.


Tagovi: KBSHašim TačiPriština

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije