Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Dan žalosti u ponedeljak u Zvečanu povodom smrti prof. dr Zorana Krivokapića

Ponedeljak, 12. septembar, u Zvečanu će biti Dan žalosti povodom smrti prof. dr Zorana Krivokapića.
Image

„Povodom smrti prof. dr Zorana Кrivokapića, vodećeg, našeg i svetski priznatog hirurga, istaknutog akademika i počasnog građanina Opštine Zvečan, obaveštavamo javnost i naše sugrađane da će odlukom opštinskog veća Privremenog organa opštine Zvečan u ponedeljak, 12. septembra biti proglašen Dan žalosti, a istoga dana u Velikoj sali opštine, biće otvorena i knjiga žalosti“, saopštio je predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, Ivan Todosijević.

Rukovodstvo opštine Zvečan i svi njeni sugrađani zauvek će pamtiti njegovo beskrajno zalaganje, pomoć i brigu koju je poklanjao svakom čoveku, a posebno njegovim Zvečancima.

„Jednostavan, drag i mio čovek velikog srca biće zauvek na ponos i čast njegovom rodnom Zvečanu i svim njenim žiteljima“, stoji u saopštenju Todosijevića.

Prof. dr sc. med. Zoran Krivokapić, preminuo je u 68. godini.

Bio je vodeći naš i svetski stručnjak u oblasti kolorektalne hirurgije i proktologije. U praksu je uveo i široko popularisao više od 46 dijagnostičkih postupaka i operativnih metoda. Obavio je više od 5.000 veoma komplikovanih operacija karcinoma debelog creva.

Rođen je u Zvečanu 27. avgusta 1955. godine.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.