08:01, 11.02.2020Izvor: KoSSev

Danas prvo saslušanje optuženih za umešanost u ubistvo Olivera IvanovićaPrvo saslušanje pred suđenje optuženima za umeštanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, održaće se danas. Prethodno je  30. decembra odloženo, jer je dva dana ranije tužilac Sulj Hodža dostavio novu, izmenjenu optužnicu koja nije bila prevedena na srpski.

danas-prvo-saslusanje-pred-sudenje-optuzenima-za-umestanost-u-ubistvo-olivera-ivanovica

Foto: Tanjug

Do sada je više advokata potvrdilo da su nove optužnice sada dostavljene odbrani. Kako je najavljeno, na današnjem saslušanju će se okrivljeni izjasniti o krivici, dok će se potom raspravljati o dokazima tužilaštva i odbrane.

Prema novoj optužnici, u slučaju ubistva Olivera Ivanovića koja je dostavljena odbrani, nekadašnja saradnica Ivanovića, Silvana Arsović, optužena je za saizvršilaštvo u delu ubistva, potvrdio je za KoSSev advokat jednog od optuženih – Marka Rošića, Mahmut Haljimi, uoči prvog saslušanja na kojem će se optuženi izjasniti o krivici. To je ujedno i jedina (konkretna) izmena, u odnosu na staru optužnicu, uz „kozmetičke“, tvrdi Haljimi.

„Nema izmene nikakve u optužnici. Jedina novina u novoj optužnici je da je saradnica pokojnog Olivera ubačena kao saizvršilac u delu ubistva Ivanovića, ništa više nema“.

Uz dokumeta koji su ujedno dostavljeni na CD-u, njima je ukupno prosleđeno čak više od 12.000 stranica, potvrdio je za Haljimi.

Ksenija Božović iz GI SDP, sa druge strane, nije htela da komentariše navode o tome da se u novoj optužnici Arsović tereti za saizvršilaštvo.

„Još uvek ne znamo koja je optužnica na snazi. Neko tvrdi da je nova optužnica, a neko tvrdi da je proširenje optužnice. Tako da videćemo šta je od toga na snazi, moraće da pročitaju delo za koje se Silvana tereti, gde će ona verovatno morati da se izjasni za to. Tako da ništa ne možemo da komentarišemo po tom pitanju“, kazala je za KoSSev

Specijalni tužilac Sulj Hodža koji je optužnicu protiv šestoro osumnjičenih podigao skoro dve godine od ubistva završio je svoju tužilačku karijeru, navodi Haljimi takođe.

Hodža nije prisustvovao ni prvom saslušanju 30. decembra jer je, kako je tada rečeno „na odmoru“. Umesto njega prisutan je bio Bljerim Isufi. Haljimi, sa druge strane, ne zna ko će naslediti Hodžu i preuzeti rad na ovom slučaju, ali zato kaže, da ima veliki broj kandidata.
 


Tagovi: PravosuđeOliver IvanovićUbistvoSilvana Arsović

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije