Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Danilo Vučić i Radoičić obišli Srbe koji su krenuli peške za Beograd

Sin predsednika Srbije, Danilo Vučić i potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, obišli su danas Srbe koji su krenuli peške za Beograd, javljaju pojedini beogradski mediji i tabloidi.
Image

Dve grupe Srba – iz Leposavića i severnog dela Kosovske Mitrovice, odnosno Kosovskog Pomoravlja, krenule su početkom nedelje peške ka Beogradu kako bi prisustvovali skupu u organizaciji srpskog predsednika – „Miting nade“, koji je zakazan za 26. maj.

Prorežimski mediji u Beogradu iz dana u dan izveštavali su o njihovom kretanju, o tome kako su dočekani u gradovima kroz koje su prošli, te ko ih sutra očekuje.

To čine i danas.

Uz gotovo identičan tekst i bez navođenja izvora vesti, prorežimski mediji pišu da je grupa Srba iz Kosovskog Pomoravlja danas stigla u Ćupriju, ali i da su ih tamo obišli Danilo Vučić, sin predsednika Srbije i potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić.

Ujedno su objavili fotografiju na kojoj se vidi grupa mladića sa srpskom zastavom i transparentom „Srbi sa KiM za Vučića“, a među kojima su Radoičić i sin srpskog predsednika.

„Oni su heroje s KiM posetili tokom njihove pauze u Ćupriji i tom prilikom im i lično zahvalili na podršci državi Srbiji, patriotizmu i što svojim primerom pokazuju kako se voli i poštuje Srbija“, navode mediji.

Takođe pišu da su pešaci sa KiM istakli da im je ova podrška „ogroman vetar u leđa da istraju na svom putu ka cilju“:

„Da u ime srpskog naroda s KiM snažno podrže politiku Aleksandra Vučića“, navodi se u kratkom tekstu koji je takođe u međuvremenu na svom Fejsbuk profilu objavila i Srpska lista.

Pešaci koji su sa Kosova krenuli 17. maja, imaju još pet dana da stignu do Beograda gde se održava „Miting nade“.

Skup je najavio srpski predsednik, nakon što se krenulo sa protestima „Srbija protiv nasilja“ na koje su pozvali pojedini opozicioni lideri, usled dva masakra koja su zadesila Srbiju ranije ovog meseca.

Već danima u delu javnosti brojna su svedočenja i ocene o organizovanju zaposlenih u institucijama, penzionera i socijalnih kategorija za odlazak na skup koji organizuje Vučić.

Takođe, više je svedočenja prethodnih dana i o namoravanju radnika na ovaj odlazak koja se pored društvenih mreža, mogu pročitati i čuti u medijima koji nisu pod kontrolom aktuelnog režima. Vlast, sa druge strane, demantuje ove navode.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.