10:46 | 08.06.2022 Izvor: Radio Goraždevac

Debata o problemima mladih u Goraždevcu i OsojanuOmladinski inovativni centar iz Peći organizovao je sa mladima iz Gorazdevca i Osojana informativni sastanak na kome su mogli da čuju probleme sa kojima se susreću mladi iz ova dva sela.

debata-o-problemima-mladih-u-gorazdevcu-i-osojanu

Foto: Radio Goraždevac

Mladi iz srpske zajednice istakli su na sastanku da najviše problema imaju prilikom apliciranja za lična dokumenta.

“Bilo je reči o problemima mladih, mladi su izneli svoje probleme. Najviše ima problema oko dokumenata, lične karte, vozačkih dozvola”, rekao je Branko Zlatičanin iz Goraždevca.

“Bilo je reči o problemima sa kojima se suočavamo tokom svog života. Pitali su nas iz našeg ugla kako to možemo da rešimo i mi se nadamo da će doći do toga”, reko je Marko Memarović.

Predstavnik Inovativnog omladinskog centra Zana Ramović rekla je da mladi u opštini iz manjinskih zajednica imaju dosta problema i oko jezika.

“Ovaj projekt se sprovodi u nekoliko opština. Najveći problemi mladih su usluge u opštini, najveća barijera je i jezik, zato što puno njih ne zna albanski i u opštini ne znaju svi srpski”, rekla je Ramović.

Ovo je deo projekta koji sprovodi Omladisnki inovativni centar Peja u sklopu programa Alved. Ovakav sastanak o problemima mladih je bio sproveden i u Jablanici, Treboviću i Vitomirici.

Radio Goraždevac
Tagovi: MladiGoraždevacOsojane

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije