12:28, 17.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Deca sa Kosova i Metohije deveti put boraviće u Republici SrpskojProjekat Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” do danas je prihvatilo pet opština i gradova u Republici Srpskoj - Han Pijesak, Prnjavor, Prijedor, Trebinje i Gradiška, rekao je Srni predsednik Odbora Milorad Arlov. 

deca-sa-kosova-i-metohije-deveti-put-boravice-u-republici-srpskoj

Foto: Odbor za pomoć KIM

Arlov je podsetio da je rok za prijavu za ovaj, deveti po redu projekat koji sprovodi Odbor, 31. januar kada će znati koliko će lokalnih zajednica ove godine sa svojim osnovnim školama i porodicama ugostiti srpsku decu sa Kosmeta, a ove godine dolaze i deca iz socijalno ugroženih porodica.

On je naveo da je dolazak dece u Srpsku predviđen 13. juna u Brčkom, a dan nakon centralnog događaja 14. juna biće organizovan doček u Višegradu, za decu sa Kosmeta koji dolaze u juistočne gradove i opštine Srpske.

Arlov je pozvao lokalne zajednice koje to žele da do 31. januara prihvate učešće u ovom velikom projektu.

Domaćin dočeka je Brčansko -srpsko prosvetno i kulturno društvo “Prosvjeta”.

On je dodao da je za 14. juni planiran centralni doček u Andrićgradu učenika i nastavnika koji će boraviti lokalnim zajednicama na jugoistoku Srpske, a domaćin su opštine Višegrad i Han Pijesak.

Arlov je dodao da i ove godine očekuju podršku od Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske.

“Kao i prethodnih godina deca kod vršnjaka ostaju sedam dana. U proteklih osam projekata sa Kosmeta u Republici Srpskoj boravilo je više od 4.500 učenika u pratnji oko 400 prosvetnih radnika sa Kosova i Metohije”, rekao je Arlov.

On je dodao da Odbor nastavlja i humanitarnu akciju pod nazivom “Humanost je plemenita vrlina” za dovršetak izgradnje i opremanje Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za koji je u 2019. godini do sad obezbedio i utrošio 105.000 evra. Centar je namenjen za 144 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji


Tagovi: Deca

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije