11:47, 04.02.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Deca sa Kosova od 19. juna boraviće u Republici SrpskojDeci školskog uzrasta od 10 do 15 godina iz socijalno ugroženih porodica, iz većinskih srpskih opština na Kosovu i Metohiji, u junu ove godine otvoriće im svoja vrata i prihvatiti ih, porodice i osnovne škole iz 21 lokalne zajednice Republike Srpske.

deca-sa-kosova-od-19juna-boravice-u-republici-srpskoj

Foto: Odbor za pomoć KIM

U okviru devetog projekta Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske", opštine i gradovi: Han Pijesak, Prijedor, Trebinje, Gradiška, Sokolac, Prnjavor, Višegrad, Derventa, Šamac, Istočno Novo Sarajevo, Brčko, Pale, Novi Grad, Čelinac, Bijeljina, Banja Luka, Doboj, Modriča, Brod, Milići i Pelagićevo, ugostiće sedam dana decu s Kosova, u periodu od 19. do 27. juna ove godine.

Prva grupa u severozapadne opštine i gradove Republike Srpske sa 17 autobusa, dolazi 19. juna na centralni doček u Brčkom. Druga grupa sa 6 autobusa u jugoistočne gradove i opštine, dolazi 20. juna na centralni doček u Višegradu.

“Ovo je do sada namasovniji projekat u kome očekujemo preko 1100 učenika i nastavnika među kojima će biti deca i mladi sa poteškoćama u razvoju, u pratnji svojih roditelja iz Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske MItrovice, a koji će biti gosti Odbora i JU "Sunce" u Prijedoru”, kazao je predsednik Odbora za pomoć KIM Milorad Arlov.

U toku sedmodnevnog boravka dece sa Kosova i Metohije, predviđena su dva bratimljenja OŠ "Sveti Sava " i "Vuk S. Karadžić" iz Doboja, sa istoimenim školama iz Kosovske Mitrovice i Vitine.

Predviđene su, kao i proteklih godina, posete Administrativnom centru i Vladi Republike Srpske u Banja Luci.


Tagovi: Republika SrpskaŠkolaDecaMilorad Arlov

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije