09:38, 04.08.2019Izvor: RTK2

Deca sa Kosova učesnici fudbalskog kampa "Deki 5"Na drugom po redu fudbalskom kampu "Deki 5", koji se od ove godine organizuje na Zlatiboru i Kopaoniku od 21. jula do 24. avgusta, učestvuju deset dečaka i jedna devojčica sa Kosova, uglavnom polaznici škola fudbala sa područja opštine Gračanica.

deca-sa-kosova-ucesnici-fudbalskog-kampa-deki-5

Foto: deki5.com

Vođa puta i trener Strahinja Aritonović za RTK2 kaže da je i sam boravak na međunarodnom kampu Dejana Stankovića čast i privilegija ne samo za decu, već i njega kao trenera.

"Sama činjenica da ćemo biti učesnici kampa koji okuplja tako veliki broj dece, ali i velikih fudbalskih legendi koji su promoteri kampa je za nas ogromna stvar. Prošle godine smo bili samo jedan dan na kampu, a sada smo tu našu saradnju proširili i boravićemo sedam dana, družiti se sa ostalim učesnicima, i zato jedno veliko hvala najpre Dejanu Stankoviću, ali i ljudima sa kojima on radi i koji su nam to omogućili", kaže Aritonović.

Osim redovnih treninga, mailišani sa Kosova će u toku sedmodnevnog boravka u kampu imati i radionice na kojima će diskutovati o zdravom načinu života, pravilnoj ishrani sportista, dok su u večernjim satima planirane tematske večeri na različite teme.

"Svakako da su fudbalske teme u kampu primarna stvar, ali deca će moći da nauče i dosta drugih stvari, i pre svega sportsku kulturu i poštovanje protivnika. Svaki momenat je ispunjen i ubeđen sam da ćemo za tih sedam dana svi uživati", napominje Aritonović.

Mališani sa teritorije Kosova učesnici su tzv. treće smene kampa, koja počinje danas i traje do 11. avgusta. Ova smena broji oko sto polaznika, uzrasta od 11 do 15 godina.


Tagovi:

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije