Delegacija Narodne stranke posetila porodicu ranjenog mladića u Mogili

Predstavnici Narodne stranke posetili su u selu Mogila kod Klokota na Kosovu porodicu B. Đ, koga su dva maloletna Albanca ranila nožem, saopštila je Narodna stranka.
Image

Kako se navodu, ovu porodicu juče su obišli potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, predsednik Odbora Narodne stranke za Kosovo i Metohiju Žarko Ristić i potpredsednik Izvršnog odbora Uroš Đokić.

Aleksić je kazao da je devetočlana porodica Đuzić svakodnevno izloženi pritiscima pretnjama, ucenama i napadima Albanaca, kojima je, kako je dodao, okružen njihov kućni plac.

Aleksić je naveo da su i posle napada na B. Đ, koji je uboden nožem dok je mirno šetao ulicom i vodio svog psa, nastavljene pretnje koje su juče tokom dana uputili drugom sinu Ivice Đuzića, a „treći akter, Albanac (46), ceo dan je bio ispred porodične kuće Đuzića i provocirao ih“.

„Nažalost, dok se ovo događa i dok su ugrožene porodice više od 40.000 Srba koji žive južno od Ibra na Kosovu i Metohiji, članovi Srpske liste predvođeni Milanom Radoičićem sa balkona skupštinske sale Aleksandru Vučiću skandiraju ’Aco, Srbine’ umesto da pomognu ljudima čiji je sin napadnut i leži u bolnici“, rekao je Aleksić.

„Ovim ljudima nije ugrožena samo bezbednost, već i materijalni status, jer žive od socijalne pomoći, koju takođe ne primaju redovno“, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju poslala advokata da zastupa porodicu Đuzić.

„Ja sam kao narodni poslanik došao sa delegacijom Narodne stranke i pružio podršku i pomoć ugroženoj porodici Đuzić“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da nijedan od napadača nije u pritvoru, a jedan je star 46 godina.

„Pozivamo predstavnike vlasti u Beogradu da se ne busa u grudi i brani Kosovo i Metohiju samo kada sedi u televizijskim studijima, nego da dođu na Kosovo i Metohiju i pruže maksimalnu podršku našim ljudima koji brane svoja ognjišta, porodice i državu Srbiju“, rekao je Aleksić.

Aleksić je apelovao na međunarodnu zajednicu da hitno reaguje na sve učestalije napade na Srbe na Kosovu i Metohiji.

„Ovo je jedan u nizu od napada koji potvrđuje da su Srbi izloženi svakodnevnom teroru Albanaca“, rekao je Aleksić.

Ristić je rekao da će Narodna stranka u najskorije vreme otvoriti „kancelariju za besplatnu pravnu pomoć i svaku drugu vrstu podrške našem narodu na Kosovu i Metohiji, koji se suočava sa napadima“.

Đokić je kao advokat i član Pravnog saveta Narodne stranke razgovarao sa advokatom koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju i stavio na raspolaganje ceo pravni tim Narodne stranke.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.