18:05, 14.07.2020Izvor: Beta, N1

Đerlek: Mirniji dan u Novom Pazaru, troje preminulo od posledica Covid-19Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek, rekao je da je u protekla 24 sata u ovoj ustanovi bilo relativno mirno i da se manji broj pacijenata javio u kovid ambulante.

derlek-mirniji-dan-u-novom-pazaru-troje-umrlo

Foto: ANADOLIJA/Medin Halilović

On je na konferenciji za novinare rekao da u ovom regionalnom kovid centru trenutno ima 290 pacijenata i a da su imali dva transporta za Beograd.

"U protekla 24 sata preminulo je troje pacijenata, a trenutno pet pacijenata imamo na respiratorima. Prema našim podacima 93 odsto pacijenata, koji su do sada preminuli od korona virusa, starije je od 70 godina i svi su imali vrlo ozbiljne prateće bolesti", rekao je Đerlek.

On je apelovao na građane Novog Pazara, Sjenice i Tutina da se pridržavaju svih preporuka i da ozbiljno shvate situaciju kako ne bi došlo do iznenadnog talasa koji bi mogao da bude fatalan.

"Tražim od svih građana da ne dižu paniku, jer smo u ovom trenutku potpuno kadrovski i kapacitetom, kao i opremom i sanitetskim materijalom, spremni da odgovorimo najtežem talasu koji bi mogao da nas napadne", rekao je Đerlek.

U predstojećem periodu podatke o brojnom stanju pacijenata na konferencijama za novinare u Novom Pazaru iznosiće Krizni štab, čiji je i Đerlek član.


Tagovi: Korona virusNovi PazarSrbija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije