22:15 | 02.03.2022 Izvor: Klan Kosova, Kallxo, RKP

Devoli korporacija obezbedila pola miliona evra za Kurtijev Fond za bezbednostDevoli korporacija se odazvala javnom pozivu kosovskog premijera Aljbina Kurtija za ulaganje sredstva u Fond bezbednosti, obavezavši se da će uložiti pola miliona evra, javlja Klan Kosova. 

devoli-korporacija-obezbedila-pola-miliona-evra-za-kurtijev-fond-za-bezbednost

Foto: Kosovska vlada

Akcionar korporacije, Škljćim Devoli, rekao je da ceni posvećenost kosovske vlade da obezbedi dodatna sredstva za povećanje bezbednosti.

„To je pravi korak i želimo da iskažemo podršku od prvog dana, ceneći da svako od nas ima pravo da doprinese bezbednosti naše otadžbine, kada nas otadžbina zove. Kompanija Devoli korporacija biće na usluzi institucijama i za drugu pomoć, kako finansijsku, tako i robnu", rekao je Devoli.

Kosovski premijer je pozvao građane i one iz dijaspore da doprinesu "povećanju bezbednosti", odnosno ulože u fond, prenosi Kallxo. 

Kurti je rekao da budžet za Ministarstvo odbrane, prema njegovim rečima, kao nikada do sada treba da bude veći.

"Budžet od 100 miliona evra koji smo izdvojili za naše Ministarstvo odbrane najveći je ikada. Ali sada, kao nikada ranije, mora da bude još veće, jer je ulaganje u bezbednost najsigurnija investicija“, rekao je predsednik kosovske vlade.

Kurti je dalje izjavio da „Bezbednosni fond ima za cilj jednu od najjačih komponenti temelja budućnosti". 
 
Tagovi: KBSAljbin KurtiKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije