Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Direktor Kosovske policije posetio stanice na severu Kosova

Novoimenovani direktor Kosovske policije Gazmend Hodža obišao je danas, zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem, policijske stanice na severu Kosova, odnosno direkcije regiona ...
Image

Tokom posete policijskim stanicama u Leposaviću, Zvečanu, Zubinom Potoku i policijskoj stanici Severna Mitrovica, Hodža se sastao sa rukovodećim osobljem Regionalne direkcije, dežurnim komandirima stanica i policijskim službenicima. Iako to u saopštenju nije precizirano, Hodža je, prema objavljenim fotografijama – posetio i policajce specijalne jedinice na punktu na Bistričkom mostu.

Cilj poseta je, navode iz policije, da se izbliza sagleda rad policijskih službenika i rezultati koji su, ističu – „postignuti uprkos izazovima“. Fokus sastanaka bio je „dalji razvoj aktivnosti policije u zajednici“, te „podsticanje građana i zajednica bez razlike na dalju saradnju i prijavljivanje slučajeva za još veću bezbednost“ – stoji u saopštenju KP-a. 

Navode i statističke podatke – u periodu od 01.01.2023. do 15.03.2023. prijavljeno i evidentirano 109 slučajeva različite prirode, koje su policijske stanice na severu rešile. 

„Međuinstitucionalna i građanska saradnja ostaje jedan od glavnih ciljeva upravljanja bezbednošću, sprečavanja kriminala i krijumčarenja, kao i obezbeđivanja mirnijeg i bezbednijeg okruženja za sve građane“ – dodaje se. 

Između ostalog, rukovodstvo KP zahvalilo je policajcima na „neumornom radu“ i „bespoštednoj posvećenosti u interesu nacionalne bezbednosti“, pružilo im je „punu podršku“ i „ohrabrilo ih da nastave sa profesionalnim radom u sprovođenju zakona, obezbeđivanje bezbednosti, kao i održavanje javnog reda i mira“.

Ovo je prva Hodžina poseta severu Kosova od njegovog imenovanja.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.