13:59, 14.11.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Dodeljena mehanizacija poljoprivrednicima u Kosovskoj MitroviciU okviru sveobuhvatnog paketa mera pomoći srpskom narodu na prostoru Kosova i Metohije, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, danas je realizovan plan pomoći u mehanizaciji poljoprivrednim gazdinstvima na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica.

dodeljena-mehanizacija-poljoprivrednicima-u-kosovskoj-mitrovici

Radio Kontakt Plus

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je tom prilikom izjavio, da je ova donacija jasan pokazatelj da se sva obećanja predsednika Vučića danas realizuju.

“Država Srbija je ona koja nas dodatno obavezuje da još čvršće i jedinstvenije budemo u ovom turbulentnom periodu. Ono što je jako značajno i bitno je da moramo da budemo više nego ikada jedinstveni i složni, a sabornost je ono za šta moramo svi zajedno da se zalažemo u narednom periodu”, kazao je Spirić.

Jedan od dobitnika motokultivatora Mico Kragović, za Kontakt Plus radio navodi, da će mu današnja pomoć za obradu jako puno značiti, jer meštani Gornjeg Suvog Dola imaju ogromnu obradivu površinu za koju im je mehanizacija neophodna.

“Ja imam hektar obradive površine, a ima ljudi koji imaju po pet hektara. Ima dosta obradive površine. Živim od 11 hiljada dinara i obrada zemlje jako znači da stvorim dodatni prihod za svoju porodicu”, rekao je Kragović.

Vrednost raspodeljene mehanizacije kroz program Vlade Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju je 5.000.342 dinara. 

Dodatni paket mera očekuje se već krajem godine, a nova isporuka u mehanizaciji i poljoprivrednim mašinama u iznosu od tri miliona dinara, očekuje se do kraja decembra.


Tagovi: MitrovicaDonacijaAleksandar SpirićPoljoprivreda

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije