08:30 | 16.06.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Dojava o bombi u školama na KiMU više škola na severu Kosova i Metohije i drugim delovima Kosova jutros je stigla dojava o postavljenoj bombi, saznaje Radio Kontakt Plus. Policija je na terenu.

dojava-o-bombi-u-osnovnim-skolama-u-kosovskoj-mitrovici

Kontakt Plus radio

12.37 - Lažna dojava i u OŠ "Sveti Sava"

Dojava o bombi u Osnovnoj školi "Sveti Sava" je bila lažna, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, direktor Milorad Jovanović.

"Ništa nije nađeno", naveo je.

Dodao je da je za sutra planirana redovna nastava, ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno.

"Obavestili smo roditelje i decu da se sutra radi normalno", kazao je Jovanović.

11.12 - Vukićević: Nije pronađena bomba u OŠ "Branko Radičević"

Direktorka OŠ "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, Biljana Vukićević, potvrdila je za Radio Kontakt Plus da u ovoj obrazovnoj ustanovi nije pronađena nikakva eksplozivna naprava.

"Policija je pregledala školu, sve je u redu. Nastava se od sutra odvija po utvrđenom rasporedu časova", navela je Vukićević.

10.40 - Kosovska policija: Bez panike, deo škola provereno i potvrđeno da su dojave lažne

Centrala Kosovske policije potvrdila je da je do sada deo škola koje su dobile dojave o bombama provereno i da je potvrđeno da su dojave lažne. Vest pročitajte ovde. 

10.35 - Dojava o bombi i školi u Banjama 

I OŠ "Milun Jakšić" u selu Banje kod Srbice, stigao je imejl preteće sadržine, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, direktor Darko Ristić.

Kako kaže, policija je na vreme obaveštena i trenutno je zgrada škole blokirana. Čeka se EOD tim. 

10.25 - I školi u Prilužju dojava o bombi 

I OŠ "Vuk Karadžić" u Prilužju stigao je imejl o navodno postavljenoj bombi. Učenici su preusmereni na onlajn nastavu, saznaje Radio Kontakt Plus.

10.10 - Radović: Preduzete sve mere evakuacije i obezbeđenja mesta 

"Gotovo sve osnovne škole na severu dobile su mejlove - i u Lešku, Leposaviću, Zvečanu i Mitrovici. Policija je preduzela sve mere evakuacije i zaposlenih i đaka, i vrši se obezbeđenje mesta. Obavešteni su EOD timovi", kazao je Radović u izjavi za Radio Kontakt Plus.

9.50 - Dojava o bombi i Srednjoj medicinskoj školi sa domom učenika

Pretnja o postavljenoj bombi stigla je jutros posle 8.00 časova i na imejl-adresu Srednje medicinske škole sa domom učenika u Kosovskoj Mitrovici, potvrdila je za Radio Kontakt Plus, direktorka Marina Biševac.

"Deca su zbrinuta. Rodtelji su obavešteni da će deca morati da napuste školski objekat. Nastava je od danas onlajn do daljeg", navela je Biševac i dodala da policija trenutno obezbeđuje prostor oko škole.

09.00 - Kancelarija za KiM: Preteće poruke na imejl-adrese 71 škole na KiM

U svim srpskim osnovnim školama na Кosovu i Metohiji noćas su stigle anonimne pretnje o postavljenim bombama, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Vest pročitajte ovde. 

08.30 - Prema informacijama koje za sada imamo, dojava je stigla u OŠ “Sveti Sava”, OŠ "Branko Radičević", kao i u obe škole koje nastavu pohađaju u popodnevnim časovima - "Vlado Ćetković" i "Dositej Obradović", a koje koriste prostorije OŠ “Branko Radičević”.

Đaci iz jutarnje smene vraćeni su kućama, a rečeno im je da će nastava biti održana onlajn.

U policiji za Radio Kontakt Plus kažu da su policijske jedinice na terenu i da će uskoro imati više detalja.

I na imejl-adresu Osnovne škole "Kralj Milutin" u Gračanici, jutros je stigla preteća poruka o postavljenoj bombi, javlja RTV Kim.
Tagovi: ŠkolaMitrovicaBomba

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije