19:39, 15.11.2019Izvor: RTK 2

Dom kulture "Gračanica" organizuje putujući bioskopDom kulture "Gračanica" u toku novembra organizuje putujući bioskop, kako bi publika i u manjim sredinama na Kosovu bila u prilici da pogleda najnovija domaća i strana filmska ostvarenja.

dom-kulture-gracanica-organizuje-putujuci-bioskop

Foto: RTK 2

Organizatori su podjednako vodili računa o mlađim i starijim gledaocima, čijem ukusu je prilagođen filmski repertoar.

"Prosto znamo da ta deca nisu imala nikad priliku da pogledaju neki crtani film na velikom platnu, takođe i starija populacija nema tako često priliku da pogleda neke filmove, koji se trenutno prikazuju i jednostavno u mogućnosti smo da im na taj način približimo sedmu umetnost", ističe urednik filmskog programa Boban Jevtić.

Jevtić ističe da putujući bioskop ima podršku Ministarstva kulture Vlade Srbije, Opštine Gračanica, kao i Filmskog centra Srbije.

"Ova godina je bila znatno posećenija u odnosu na predhodnu, jednostavno možda zbog bolje informisanosti, a možda i zbog samog odabira filmova, jer kao što ste primetili ovde kod nas u Gračanici, domaći filmovi su znatno posećeniji, s obzirom da je ove godine publika imala priliku da pogleda domaću hit komediju 'Ekipa', tako da je i posećenost bila bolja u svim tim mestima gde smo prikazivali filmove", kaže urednik filmskog programa.

Putujući bioskop ima projekcije i u Gračanici i u drugim mestima, u kojima za to postoje uslovi.

"Kada već postoje mogućnost za projekcije filmova, odnosno kad već imate bioskop u vašem mestu, idealno bi bilo da dođete i odgledate najnovija filmska ostvarenja, kako strane tako i domaće kinematografije", ističe Jevtić.

Filmovi se tokom novembra prikazuju svakog četvrtka, u dva termina,od 19 sati i 21 čas, a u planu je i organizovanje Međunarodnog filmskog festivala koji bi se u saradnji sa kompanijom "Arten Popkorn", održavao od 10. do 12. decembra.


Tagovi: KulturaGračanica

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije