13:30, 05.08.2020Izvor: Riznica

Dom zdravlja u Gračanici dobio savremeni biohemijski analizatorLaboratorija Doma zdravlja u Gračanici dobila je danas od Odeljenja za zdravstvo pri opštini Gračanica biohemijski analizator, prenosi Riznica.

dom-zdravlja-u-gracanici-dobio-savremeni-biohemijski-analizator

Foto: Riznica

Vrednu donaciju uručio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović. Uz pomoć aparata dijagnostika će ubuduće biti pouzdanija, a rad sa pacijentima brži i kvalitetniji.  

Zahvalivši se opštinskom odeljenju za zdravstvo, direktorka Doma zdravlja u Gračanici, Mirjana Dimitrijević, naglasila je da su na ovaj način dopunjeni kapaciteti laboratorije. Dodala je da će biohemijski analizator ubrzati proces rada na analizama krvi koje su i ranije rađene u toj laboratoriji.

"Vreme izrade biohemijskih analiza krvi biće kraće, što će i lekarima olakšati rad i omogućiti bolju dijagnostiku", kaže načelnik Odeljenja opšte medicine Siniša Rašić.

"Veoma je bitno što u jeku pandemije virusa dobijamo ovakav aparat", rekao je predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović, dodajući da ga raduje saznanje da već treći dan nema novih slučajeva zaraze Kovidom-19 na teritoriji ove lokalne samouprave.

Najavljujući nastavak saradnje sa Domom zdravlja u Gračanici, Popović je još jednom apelovao na građane da se uredno pridržavaju predloženih mera i budu disciplinovani, jer, kako je naglasio, pandemija i dalje traje.


Tagovi: DonacijaGračanicaZdravstvoKorona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije