Draganac: Nepoznate osobe bacile smeće u potok i kraj puta ka manastiru

„Po nebrojani put do sada bacanjem otpada narušava se priroda u okolini manastira,“ oglasili su se iz manastira Draganac na svojoj Instagram stranici.
Image

Kako navode, nepoznate osobe bacile su u petak uveče veliki tovar neupotrebljenih prehrambenih proizvoda kojima je istekao rok.

Potvrdili su i da je policija izvršila uviđaj.

„Nadamo se da će sve nadležne institucije pomoći u rešavanju problema“, poručili su iz ovog manastira.

Ujedno su potvrdili za KoSSev da su nove količine otpada bačene svega 24-časa kasnije, odnosno u noći između subote i nedelje – sada 200 metara bliže manastiru, a takođe u potok i kraj puta.

Bratija manastira Draganac je već godinama unazad posvećana očuvanju puta, vodenih tokova, šume i prirode u okolini manastira.

Uputili su apel svima da čuvaju prirodu, a institucijama da reše slučaj.

„Molimo nadležne organe da učine sve kako bi se ovakvi bahati, necivilizovani i česti postupci na Kosovu sprečili. Bratstvo manastira će uz Božju pomoć nastaviti borbu za očuvanje prirode u okolini manastira“, naveli su.

KoSSev se povodom navoda Manastira obratio Kosovskoj policiji ovog popodneva pisanim putem. Pokušali su da stupe u kontakt i putem telefona sa policijskim regionom Gnjilana, ali u tome do sada nisu uspeli.

Ovaj slučaj se nije našao u 24-časovnim policijskim izveštajima koji su u subotu i danas dostavljeni medijima.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.