21:26, 27.07.2021Izvor: RTS

Dragica Gašić nakon obijanja stana: Pomislila sam da se neko uselio, ostajem u ĐakoviciSrpska povratnica u Đakovicu Dragica Gašić, kojoj je obijen i ispreturan stan, kaže za RTS da je prvo pomislila da se neko uselio u stan u kojem živi, kao i da ovo nije jedina neprijatnost koju je doživela. Ipak, poručuje da ostaje u Đakovici.

dragica-gasic-nakon-obijanja-stana-pomislila-sam-da-se-neko-uselio-ostajem-u-dakovici

Foto: RTS/printscreen

Dragica Gašić je objasnila da se danas vratila iz Kline, kada je videla da joj je stan obijen.

"Bilo mi je neprijatno kada sam videla otvorena vrata, iznenadila sam se... Nosim kese, hranu donosim iz Kline, kupujem tamo, jer ovde mi ne daju da kupujem hranu", kaže Dragica.

Ističe da je prvo pomislila da se neko uselio u stan.

"Nogom sam otvorila vrata, nikoga nije bilo, niko me nije dirao... Prvo sam primetila da mi je kamera nestala i papiriće po podu", navodi ona.

Dodaje da joj je nestala sva hrana iz stana.

Na pitanje ko to radi, Dragica kaže da nema pojma i da je sve prijavila policiji.

"Policija je došla, odmah je napravila uviđaj. Njih desetak su bili, komandir policije je bio, rekao je da će sve da se sredi i da će da smiri situaciju. Međutim, vrata kada su videli kakva su, oni su se zapanjili. Kada sam im rekla da su mi uzeli kofer sa crnom garderobom, koju nosim jer mi je otac umro, smešno im je bilo, ali im nezgodno da se smeju", ističe Dragica.

Naglašava da ovo nije jedina neprijatnost koju je doživela, da je bilo i lupanja na vrata, kamenovanja, lepljenja slika...

Odgovarajući na pitanje - ostaje li i dalje da živi u Đakovici, Dragica kaže da ostaje pri tome i da je danas prevela struju na sebe.

Ističe i da je Opština podnela tužbu protiv nje.

"Uzeli su mi vrata, još ne daju da se postave. Svi imaju ovde blindirana vrata u ulazu, samo ja nemam. Vratili su mi vrata, ali mi ne daju da ih postavim. I ne daju mi da renoviram stan, kažu da je to opštinski stan, nije tvoj i ne možeš da ga renoviraš i da vrata postaviš", navodi Gašić i kaže da je to čula od drugih.

Na pitanje ima li nekog u gradu ko hoće da joj pomogne da ostane, Dragica kaže da nema i da joj se niko nije obratio.

"Ne da su bili protiv, niko mi ništa ne kaže - ni sedi ni idi, ćute jednostavno", zaključila je Dragica Gašić.


Tagovi: SrbiĐakovicaPovratnici

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije