Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Dramska predstava „Kasica prasica“ izvedena u Zvečanu

Predstava "Kasica prasica" po tekstu Ežena Labiša, a u izvođenju glumaca Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, izvedena je sinoć u Zvečanu.
Image

Ljudska priroda je nepromenjiva. Iako nas vekovi dele od Labiša i trenutka u kome je mala bezazlena francuska bandica kartaša odlučila da razbije kasicu prasicu i krene za Pariz, čini se da sebičluku i sićušnom ličnom interesu, evolucija nimalo nije stala u kraj.

Kako tada, tako i danas – „moj interes“ ima prevagu nad „našim interesom“.

„Zato je pozorište umetnost koja će uvek živeti. Uvek je aktuelno“, rekla je Tamara Tomanović za Radio Kosovska Mitrovica.

Ona u predstavi tumači lik gospođice Bokanten – jake, osvešćene žene i poreznika.

„Šta god da glumimo, bila to komedija ili drama uvek možemo da napravimo paralelu sa sadašnjim trenutkom. Baš smo se trudili da na duhovit način prikažemo takve ljude koje i danas možemo sresti samo pod drugačijim okolnostima“, dodala je.

Sala Doma kulture „Trepča“ u Zvečanu bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Publika je odlično reagovala na sjajne glumačke bravure.

Predstavu je režirala Ksenija Krnajski. Ovo je njena prva saradnja sa ovdašnjim pozorištem.

U predstavi „Kasica prasica“ pored Tomanovićeve igrali su i Bojan Stojčetović, Aleksandra Cucić, Milica Burazer, Branko Babović, Nemanja Janičić, Nikola Stanković, Rade Maričić, Jelena Orlović, Nikola Đorđević i Nebojša Đorđević.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.