Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

„Dronovi na administrativnoj liniji registrovani i tokom protekle noći“

Srpski ministar odbrane Miloš Vučević, kazao je za RTV da su i tokom prethodne noći registrovani dronovi na administrativnoj liniji i u raškom okrugu.
Image

Vučević nije mogao da otkrije čiji su dronovi, osim da su neki od njih aktivirani od strane srpskih državljana.

„Snimci oborenih dronova nisu za sveukupnu javnost, ukoliko drugačije ne odluči VBA. Među uočenim dronovima da ima i onih KFOR-ovih. Naravno da dronovi ne snimaju pejzaže u prirodi, nego su fokusirani na snimanje pozicija Vojske Srbije. Neki ulaze u Kopnenu zonu bezbednosti, neki čak i na teritoriju centralne Srbije. Neki su vojni, a neki su polukomercijalni, koji imaju kamere, a mogu da nose i neke druge stvari“, objasnio je.

Vučević je ponovio da je jasna poruka zvaničnog Beograda da srpske policajce na severu ne mogu da zamene kolege Albanci, kao i da je izgradnja baza za specijalnu jedinicu Kosovske policije u severnim opštinama suprotna Rezoluciji 1244 SB UN, briselskim sporazumima i svim ostalim postignutim dogovorima.

Vučević je rekao da KFOR ne sme da dozvoli da bilo ko osim Srba popuni taj vakuum na severu Kosova i da je ta misija ključan faktor za održavanje mira na terenu.

„Ne tumačimo svi na isti način odredbe potpisanih sporazuma. Ja stvarno ne znam ko će doći na sever, ali znam da je KFOR garant mira. A to kako će oni da sprovode tehnologiju očuvanja mira, ja ne znam“, rekao je on.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.