13:21, 14.01.2020Izvor: RTV Kim

Duda Balje formirala novu strankuNa Kosovu je danas registrovana još jedna politička partija. U pitanju je Socijaldemokratska unija (SDU) koju vodi poslanica u Skupštini Kosova iz redova bošnjačke zajednice Duda Balje.

duda-balje-formirala-novu-stranku

Foto: Fejsbuk/Duda Balje

Kako je Balja objavila na društvenim mrežama, partija je formirana sa ciljem da se na kosovskoj političkoj sceni pruži “nešto drugačije”, odnosno da se, kako kaže, politička moć vrati ljudima, da se političke aktivnosti preusmere na direktne interese ljudi, a ne mali broj osoba.

“SDU je stranka poštenih ljudi, radnika u najširem demokratskom smislu reči, stranka mladih kreativnih osoba, stranka pesnika i umetnika, stranka naših pravnika i lekara, stranka odgovornog preduzetnika, intelektualca, stranka domaćice, osoba koje rade u uslužnom sektoru, stranka edukatora naše dece, stranka potisnutih, slabijih, nezaštićenih, stranka poljoprivrednika, stočara, malinara”, ističe se u saopštenju Dude Balje.

Kako dalje ističe, SDU će se zalagati za socijalnu pravdu i humanije društvo jednakih šansi i mogućnosti za sve, uz angažovanje razumnih, poštenih i radnih ljudi.

“Usmeravaćemo našu energiju na brigu o nezaposlenima, što većem angažovanju mladih u državnom sektoru, za dostojanstveniji status srednje klase, ravnopravniji položaj žena i participiranju marginalnih i ranjivih grupa u procesu odlučivanja.”

Zalagaće se, kako ističu, za afirmaciju kulturnih i drugih bogatstava bošnjačke i drugih etničkih zajednica, za negovanje jezika i pisma...

Vrednosti na kojima će se temeljiti ova stranka su, kako ističe Duda Balje, jednakost, solidarnost i sloboda.

Duda Balje je, inače, do sada bila članica poslaničke grupe 6 +.


Tagovi: Kosovo

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije