Đurđević Stamenkovski zakazala hitnu sednicu skupštinskog Odbora za KiM

Predsednica Srpske stranke Zavetnici, poslanica Milica Đurđević Stamenkovski, saopštila je da je kao zamenica predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju iskoristila pravo koje joj pruža Poslovnik ...
Image

Đurđević Stamenkovski je kazala da je u proteklih mesec dana trećina narodnih poslanika članova Odbora tražila hitno zakazivanje sednice povodom pregovora u Briselu i Ohridu, ali da je predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun odbio sve podnete zahteve.

„Podsećam javnost da od početka ove godine nije sazvana nijedna sednica Odbora za KiM, iako su održana već tri sastanka na kojima je razgovarano o primeni francusko-nemačkog ultimatuma. Gospodin Drecun namerno opstruiše rad Odbora i sprečava narodnim poslanicima da se izjasne o posledicama prihvatanja sporazuma kojima se narušava Ustav i trajno razvlašćuje država Srbija na KiM“, istakla je Đurđević Stamenkovski.

Dodala je da predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun odbija da primenjuje Poslovnik Narodne skupštine, s namerom da po „svaku cenu“ spreči skupštinsku raspravu o najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju.

„Moja je dužnost kao njegovog zamenika da insistiram na poštovanju Ustava i Poslovnika“, rekla je predsednica Zavetnika.Као заменик председника Одбора за КиМ обавестила сам Милована Дрецуна да трећина чланова тражи ?
итно заказивање седнице поводом преговора у Бриселу и О?
риду. Три пута је одбио да сазове Одбор. Пословник ми пружа право да то учиним уместо њега.— Милица Ђурђевић Стаменковски (@milicazavetnica) April 6, 2023


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.