18:42, 04.08.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Đurić: Nigde u Evropi, osim na KiM, civili nisu žrtve ovakvog terora"Današnji oružani napad na povratničku porodicu Kostić u Vidanju kod Kline je potvrda da na Kosovu i Metohiji i dalje postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu", saopštio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

duric-nigde-u-evropi-osim-na-kim-civili-nisu-zrtve-ovakvog-terora

Foto: Kancelarija za KiM

“Nigde u Evropi, osim na Kosovu i Metohiji, civili nisu žrtve ovakvog terora, i to samo zato što su druge nacije i vere", naveo je Đurić.

On ukazuje da su Zoran Kostić i njegova supruga pukom srećom prošli nepovređeni, ali, kako ističe, da se ovako nešto više ne bi ponavljalo, "međunarodna zajednica najzad mora da počne da stvari naziva pravim imenom, a da oštrije reaguje na svaki akt nasilja sa odlikama terorizma".

"Dijalog je jedini put za rešavanje problema na Kosovu i Metohiji, i smatramo da život u strahu od ovakve vrste nasilja ne sme da bude ničija stvarnost u 21. veku”, rekao je Đurić i dodao:

“Nadam se da će istraga pokazati ko stoji iza napada na kuću porodice Kostić i da će počinioci biti uhapšeni, a da će političke strukture u Prištini preduzeti iskrene korake ka stvaranju društvene klime u kojoj će ovako nešto biti nezamislivo”, zaključuje se na kraju saopštenja.


Tagovi: SrbiKlinaMarko ĐurićPovratniciIncident

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije