21:23, 05.04.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Đurić: Pozitivni na virus korona biće smešteni u izolacione centreКrenulo se sa postupanjem u skladu sa naredbom Vlade Srbije da svako lice koje bude pozitivno na virus korona, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u jednom od izolacionih centara u zavisnosti od prebivališta, saopštio je direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

duric-pozitivni-na-virus-korona-bice-smesteni-u-izolacione-centre

Foto: N1

U Studentskom domu u Kosovskoj Mitrovici, biće smeštena lica sa područja Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zvečana, Zubinog Potoka, Vučitrna, Orahovca, Kline, Peći, Istoka i Srbice.

U KBC Priština u Gračanici, biće smeštene osobe sa područja Prištine, Lipljana, Obilića, Kosova Polja, Gore i Štrpca.

Osobe sa područja Vitine, Кosovske Кamenice, Gnjilana i Novog Brda biće upućene u Zdravstveni centar Gnjilane u Pasjanu, naveo je Đurić u objavi na Instagram profilu.

Đurić ističe da je u srpskim sredinama na Kosovu ukupno obolelo 27 lica (26 aktivnih slučajeva) i podseća da je jedna osoba preminula.

“Četiri novoobolele osobe u srpskim sredinama. U Кosovskoj Mitrovici tri novoobolela lica. 13 obolelih lica smešteno u Studentskom centru. U Zvečanu jedno novoobolelo lice.”

Đurić ukazuje da je u Domu zdravlja Leposavić oformljena posebna Jedinica za respiratorne infekcije, koja će biti na usluzi 24 sata. 

Dodaje da je u Prištini, Кosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa bilo četiri pregleda mobilnih medicinskih timova, bez simptoma na virus COVID-19.

“U opštini Vitina nabavili smo i podelili lekove za 24 lica. U opštini Gnjilane u toku je podela brašna ugroženim porodicama, a nabavili smo i lekove za 421 porodicu. U Istoku smo podelili 12 paketa pomoći, zaštitne maske i rukavice i nabavili neophodne lekove za 6 lica. U Кlini smo posetili 5 porodica i odneli im pakete pomoći. U Кosovskoj Кamenici smo podelili 20 paketa pomoći sa hranom i higijenskim sredstvima i neophodne lekove. U Orahovcu smo građanima i monasima u manastiru Sveti Vrači u Zočištu podelili 33 džaka brašna. U Obiliću podelili smo 60 prehrambenih paketa pomoći. Na području Prištine, Кosova Polja i Lipljana obišli smo 8 ugroženih porodica i snabdeli ih hranom, sredstvima za higijenu i zaštitnim maskama”, naveo je Đurić.

Meštani sela Suvo Grlo i Banje u opštini Srbica iskazali su potrebu za posetom veterinara zbog oboljevanja stoke. Biće im hitno upućen veterinar iz Zubinog Potoka, najavio je.

“Opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije”, zaključuje se u objavi direktora Kancelarije za KiM.


Tagovi: KosovoMarko ĐurićZdravstvoKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije