18:14, 01.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Đurić: Srbija opredeljena za put dijaloga o trajnom i održivom rešenju za KIMDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kojem je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga o trajnom i održivom rešenju za pitanje KIM, i da je dosledna stanovištu da se to rešenje može tražiti isključivo u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Ustava Srbije.

duric-srbija-opredeljena-za-put-dijaloga-o-trajnom-i-odrzivom-resenju-za-kim

Foto: Kancelarija za KIM

Sagovornici su razmotrili situaciju nakon uvođenja blokade Prištine na teretni saobraćaj i promet robe iz centralne Srbije, saglasivši se da ponašanje vlade u Prištini iziskuje oštru i odlučnu reakciju međunarodne zajednice.

Informišući sagovornika o problemima i položaju Srba na Kosovu i Metohiji, Đurić je ambasadoru Bocan-Harčenku još jednom zahvalio na bratskoj podršci koju Rusija pruža Srbiji, u nastojanjima da se u međunarodnoj areni izbori za svoje državne i nacionalne interese, kao i zaštitu svog naroda na KIM.

Prijateljstvo Srbije i Rusije je, prema Đurićevim rečima, trajno i nesalomivo, i u narednom periodu će, uveren je, biti dodatno učvršćeno saradnjom naših dveju država i prijateljstvom predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Đurić je ovom prilikom i lično čestitao ambasadoru Bocan-Harčenku 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Srbija pozvana da, na najvišem nivou, bude predstavljena na vojnoj paradi u Moskvi 24. juna.
 


Tagovi: Marko ĐurićBocan-HarčenkoKancelarija za KiMKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije