22:10, 08.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Đurić: Srbija ostaje dosledan prijatelj Rusije i računa na pomoć zvanične MoskveDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji, Aleksandrom Bocan-Harčenkom, o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i toku dijaloga Beograda i Prištine. Tokom dana, Đurić se sastao i sa ambasadorkom Kine u Srbiji, Čen Bo.

duric-srbija-ostaje-dosledan-prijatelj-rusije-i-racuna-na-pomoc-zvanicne-moskve

Foto: Kancelarija za KiM

Đurić je ambasadoru zahvalio na doslednoj podršci, koju Rusija godinama unazad pruža Srbiji u međunarodnoj areni, dodavši da će naše dve zemlje nastaviti da se zajednički bore za poštovanje međunarodnog prava i miroljubive međunarodne odnose. 

Prema Đurićevim rečima, Srbija, boreći se za svoje državne i nacionalne interese, ostaje dosledan prijatelj Rusije, i računa na prijateljstvo i pomoć zvanične Moskve u toj borbi, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.  

Odnos poverenja i bliske saradnje između predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina ostaće, kako je naglasio Đurić, garant čvrstih odnosa naših zemalja, što će, uveren je, još jednom biti potvrđeno predstojećom posetom ruskog predsednika Beogradu.

"Verujemo da će Kina nastaviti da pruža aktivnu međunarodnu podršku Srbiji"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, nakon sastanka sa ruskim ambasadorom, imao je razgovor  sa ambasadorkom Narodne Republike Кine u Srbiji, Čen Bo.

Đurić je kinesku ambasadorku informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine, i izrazio uverenje da će Kina, u duhu čeličnog i bezbroj puta potvrđenog prijateljstva dve države i naroda, nastaviti da pruža aktivnu međunarodnu podršku Srbiji, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Foto: Kancelarija za KiM

“Srbija će i nadalje dosledno poštovati politiku jedne Kine i njen spoljnopolitički kurs usmeren ka stvaranju zajednice za budućnost čovečanstva”, rekao je Đurić, dodavši da nema tih pritisaka pod kojima će naša zemlja odustati od podrške svojim dokazanim prijateljima.

Srbija je, prema Đurićevim rečima, počastvovana činjenicom da je Кina tretira kao pouzdanog prijatelja, za šta zahvalnost duguje i ambasadorki Čen Bo, koja je u teškim trenucima za našu zemlju, ličnim primerom, pokazala šta znači istinsko prijateljstvo pružanjem najnesebičnijeg doprinosa snaženju naših kapaciteta za borbu sa epidemijom koronavirusa.
 


Tagovi: Marko ĐurićBocan-HarčenkoRusijaKancelarija za KiMKosovoSrbijaKina

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije