17:27, 11.11.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Đurić: Srbima brutalno oduzeto pravo glasaReagujući na odluku IPŽP-a da se iz konačnog izbornog rezultata uklone glasovi glasača van Kosova pristiglih iz Srbije, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je istakao, da su današnjom odlukom “proterani Srbi izbrisani kao ljudska bića”.

duric-srbima-brutalno-oduzeto-pravo-glasa

Foto: Radio Kontakt Plus

U saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju Đurić ističe, da interno raseljenim Srbima ne samo da je onemogućeno da žive na svojim vekovnim ognjištima, već im je uskraćeno pravo da na bilo koji način izraze svoju političku volju.

On dodaje da su samo srpski glasovi iz centralne Srbije, bez ikakvog smislenog objašnjenja, poništeni u “ovoj šovinističkoj farsi, čime je proterivanje našeg naroda sa Kosova i Metohije i zvanično politički tretirano kao neopozivo”.

Prema njegovim rečima srpski glasovi su najpre bili kužni, a danas je odlučeno da naprosto ne postoje, i tako su proterani Srbi izbrisani kao ljudska bića iz političke stvarnosti.

“Ovaj anticivilizacijski postupak Prištine ostaće zabeležen u evropskoj političkoj istoriji kao jedan od njenih najsramnijih trenutaka, i krajnje je vreme da zapadne ‘lučonoše demokratije’ preduzmu nešto kako bi ovo varvarstvo bilo obuzdano”, zaključio je Đurić.
 


Tagovi: Marko Đurić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije