Dveri i Zavetnici traže posebnu sednicu skupštine Srbije o KiM

Srpski pokret Dveri i stranka Zavetnici podneli su zahtev za sazivanje posebne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se raspravljalo o sadržaju francusko-nemačkog predloga o Kosovu, kao i o ...
Image

Razlog za ovaj zahtev koji je potpisalo 14 narodnih poslanika Dveri i Zavetnika je taj što su, navode – iz medija saznali da postoji francusko-nemački predlog o Kosovu koji je, kako su ocenili – „vrlo nepovoljan“ za Srbiju.

„Smatramo da Narodna skupština treba odmah da bude detaljno upoznata sa sadržinom tog predloga, da se vodi rasprava o njemu i da se donese odgovarajući zaključak. Takođe, s obzirom na novonastale okolnosti na Kosovu i Metohiji, predlažemo da se aktuelna situacija nađe na dnevnom redu iste posebne sednice“ – dodaje se u saopštenju. 

Oni predlažu da Srupština Srbije odbije zahteve koje sadrži francusko-nemački predlog, da zahteva da se pregovori o Kosovu vrate u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, da zatraži formiranje posebnog ministarstva za KiM i da izrazi „puno jedinstvo po pitanju poštovanja Ustava Srbije, Rezolucije 1244 SBUN i očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije“. 

Oni su u svom predlogom odluke sa posebne sednice o KiM takođe pozvali sve srpske državne organe da se „stave u funkciju podrške srpskom narodu i svim lojalnim građanima Srbije na Kosovu i Metohiji“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.