Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Dvojica napadača na mladića u Mogili puštena kući, jedan u pritvoru

Vasilije Arsić, advokat mladića B. Đ.koji je napadnut nožem u Mogili kod Vitine, rekao je da su prema podacima koje ima od porodice, dvojica od trojice napadača puštena kući, a da je jedan ...
Image

„Ja se danas posle podne uključujem u proces, pa ću nakon toga što kontaktiram tužioca i vidim koje je on radnje sproveo, koje je dokaze prikupio, da imam više informacija“, rekao je Vasilije Arsić, advokat 20-godišnjeg mladića napadnutog u selu selu Mogila, a koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Na pitanje kakva očekivanja ima od kosovskih institucija, on je kazao da to zavisi od slučaja do slučaja, od sudije i tužioca koji vode postupak.

„Očekujem da će institucije da budu na svom nivou, da će da odrade postupak. Ovde očigledno postoji krivično delo ugrožavanja, odnosno pokušaj ubistva“, istakao je Arsić i dodao da se nada će tužilaštvo i sud odraditi svoj posao.

Podsetimo, B. Đ. je u petak popodne izboden nožem u predelu ramena, u selu Mogila, u opštini Klokot. On tvrdi da su ga napala trojica Albanaca posle komšijske svađe.

Kosovska policija, potvrdila je da je povređen srpski mladić i za KoSSev navela da je povređivanju, prethodila svađa sa maloletnim albanskim mladićem oko kućnog ljubimca, te da je i on povređen.

RTS/Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.