20:33, 23.09.2020Izvor: RTS

Džon Jovanović: Ovo je prilika koja se dešava jednom u životuDirektor kancelarije DFC-a u Beogradu Džon Jovanović, za koga kažu da je glavni čovek predsednika SAD Donalda Trampa za Balkan, kaže za RTS da će mu više od srpskog porekla u realizaciji projekata u regionu pomoći iskustvo u poslovanju.

dzon-jovanovic-za-rts-ovo-je-prilika-koja-se-desava-jednom-u-zivotu

Foto: RTS/printscreen

Poznavanje jezika i kulture za prvog čoveka regionalne kancelarije DFC-a u Beogradu, koja je otvorena juče, biće od velike pomoći, ali i njegovo iskustvo u radu sa finansijama.

"Kolege iz šest različitih američkih agencija, koji su bili u delegaciji iz Vašingtona, oduševljeni su svojom prvom posetom Beogradu, prilikama i potencijalom ovog regiona, kako u ekonomskom tako i u društvenom smislu, i ja delim njihovo mišljenje", rekao je za RTS Džon Jovanović, Amerikanac srpskog porekla.

Iznenađen je sa koliko spremnosti su ljudi čekali na povratak američke privrede i dolazak američkih investicija.

"Narodi ovog regiona dele zajedničke vrednosti i mi bismo želeli da te vrednosti gradimo kroz poslovne ali i društvene projekte, pogotovo žensko preduzetništvo. Mnogi su se javili i rekli da je to sjajna prilika za Srbiju i region", istakao je Jovanović.

"Za nas je najbitnije da pronađemo priliku i da već u prva tri meseca uradimo nekoliko projekata, a za početak ćemo se priključiti projektima koji su već u toku poput auto-puta 'Mir'", rekao je Jovanović.

DFC raspolaže sa 60 milijardi dolara, a u ovom regionu vide, prema rečima Jovanovića, ogroman potencijal i veruje da će biti velikih ulaganja.

Džon Jovanović veruje da je ovo početak nove ere u odnosima SAD i Srbije, a mera uspeha rada kancelarije DFC-a meriće se otvaranjem novih radnih mesta.

Podrška supruge i porodice nije izostala, a kako kaže Jovanović, majka mu je presrećna.

"Svi su me podržali, jer je ovo izuzetna prilika koja se jednom dešava u regionu i svakako u mom životu", rekao je za RTS Džon Jovanović.


Tagovi: SADPrivredaRegion i svetKosovoSrbija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije