Novaković: Bezbednosni problemi vezani za održavanje energetskog sistema u Zubinom Potoku

"Postoje bezbednosni problemi vezani za održavanje energetskog sistema na konzumu opštine Zubin Potok, konkretno na održavanju dalekovoda 10 kV Brnjak", saopštio je direktor ...
Image

Prema njegovim rečima, juče su pripadnici kosovske policije onemogućili radnike Elektrosevera da propuste struju ka naselju Rezala tako što su im zabranili da se slobodno kreću lokalnim putem, a, kako dodaje, danas nisu dozvolili otklanjanje kvara na mreži na potezu između Rovačkog potoka i sela Jabuka. 

“Trenutno je oko 150 stanovnika, među kojima ima dece, starih i bolesnih, bez napona i to selo Jabuka, Prevlak, Crepulja, Dren, Zagulj kao i repetitor MTS-a na Kurilovu čime su građanima onemogućene telekomunikacione usluge”, navodi Novaković.

Dodaje da je ekipi Elektrosevera od strane pripadnika kosovske policije rečeno da će radnici KEDS-a danas u 15.00 časova da dođu da otklone kvar, što je, smatra, protivno svim dogovorima, jer je, pojašnjava, održavanje mreže u tom delu do sada uvek vršeno od strane radnika.

Navodi i da su stupili u kontakt sa KFOR-om, te da su ih zamolili da im svojim autoritetom pomogne u rešavanju pomenutog problema, ali da još uvek čekaju povratnu informaciju. 

“Takođe, želim da napomenem da je naš elektromonter iz Poslovnice Zubin Potok, Milan Tomašević, 11. decembra fizički i psihički maltretiran od strane kosovske policije na brani Gazivode, kada je zajedno sa kolegom Miloradom Vlaškovićem krenuo u TS ‘Andriće’ da otkloni kvar”, stoji u saopštenju. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.