Eparhija: Naoružani ljudi sa blindiranim vozilom upali u manastir Banjska, saučešće zbog ubijenog policajca

Grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.
Image
Foto: Kontakt Plus

Kako se navodi u saopštenju, trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira.

Eparhija raško-prizrenska najoštrije osuđuje najnoviji napad koji se dogodio jutros na severu Кosova, u blizini sela Banjska, u kome je jedan kosovski policajac ubijen, a dvojica povređena.

„To je ozbiljan incident koji može imati velike posledice i zato je veoma važno da se preduzme sve kako bi se sačuvao red mir i poredak. Eparhija najiskrenije izražava saučešće članovima porodice poginuloga policajca i iskreno se nada da će se dvojica ranjenih što pre oporaviti“, navodi se u saopštenju.

Izražavaju i zabrinutost jer je, kako se navodi, prema najnovijim informacijama, grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju.

„Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira“, dodaje se u saopštenju.

Radi bezbednosti, bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak, i hram manastira je takođe zaključan.

„Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištvu i čuju se povremeno pucnji“, kaže se u saopštenju.

„Eparhija najoštrije osućuje otvoreno nasilje koje se primenjuje u verskom objektu Srpske pravoslavne crkve, pozivajući sve strane da što pre prekinu sukob“, zaključuje se u saopštenju Eparhije.

Prethodno je vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, izjavio da je u Banjskoj, gde je noćas ubijen kosovski policajac, u toku razmena vatre između policajaca i „teško naoružanih uniformisanih“ lica.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.