Eparhija: Za naš narod u Orahovcu mural sa likom Đokovića je simbol slobode

Povodom skrnavljenja murala sa likom Novaka Đokovića u Orahovcu, Eparhija raško-prizrenska saopštila je da je “za naš narod u Orahovcu taj mural simbol slobode i ...
Image

Svaki incident i napad na naš narod na Кosovu i Metohiji, Eparhija doživljava sa bolom i tugom, saopšteno je. 

“Tako je i sa najnovijim incidentom u maloj srpskoj enklavi u Orahovcu, gde je na trgu ispred crkve oskrnavljen mural sa likom najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je bio postavljen u organizaciji italijanske organizacije za pomoć našem narodu na КiM ‘Prijatelji Dečana’“, navodi se u saopštenju. 

Podsećaju da su nepoznata lica u toku prethodne noći polila mural belom farbom.

“Za naš narod u Orahovcu ovaj mural simbol je slobode i dostojanstva u situaciji u kojoj je poslednjih 23 godine izložen nizu napada, paljevina kuća, pljački i pucanja, a sve sa ciljem da se preostali Srbi prinude na iseljavanje. Policija po običaju napravi uviđaj, ali počinioci se nikada ne privode licu pravde”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je vladika raško-prizrenski Teodosije u nedelju u Orahovcu služio Liturgiju da bi ohrabrio verni narod da ostane i opstane kao svoji na svome. 

“Zato i ovom prilikom naša Eparhija izražava solidarnost sa našim hrabrim Orahovčanima i apeluje na međunarodne i kosovske institucije da Srbima u ovom gradu omoguće miran i dostojanstven život”, zaključuje se u saopštenju Eparhije raško-prizrenske.

Podsetimo, ranije danas omladinci iz Orahovca, uz savet autora, očistili su oštećeni mural.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.