Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

ERP: Ne postoje nikakvi zakonski razlozi za zabranu ulaska Đokovića na KiM

Eparhija raško–prizrenska saoštila je da je duboko ožalošćena tvitom kosovskog ministra kulture i sporta Hajrulaua Čekua da zakonski nije moguć dolazak najboljem svetskom ...
Image

Podsetimo, Novak Đoković je u intervjuu za Corriere Della Sera izrazio želju da krsti svoju decu u jednoj od svetinja na Kosovu i Metohiji, odakle i sam potiče.

„Pitamo se kakve šanse za mir i razumevanje na Kosovu i Metohiji šalje jedan zvaničnik kosovske vlade i to ministar za kulturu i sport kada neprimerenim komentarom na drustvenim mrežama pogrešno interpretira izjavu Novaka Đokovića koji je u svom intervjuu za Koriere dela Sera rekao: Ne želim da se bavim politikom, ali za svakog Srbina Kosovo je srce, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije, naše vere, a sve u kontekstu njegove javno izražene želje da svoju decu krsti na Kosovu i Metohiji“ – navode iz eparhije. 

„Molimo se Bogu da se ovo pitanje reši u skladu sa pravom slobodnog kretanja svih građana i verskih sloboda svih, jer ne postoje nikakvi zakonski razlozi za zabranu ulaska g. Đokovića koga kao sportistu cene i mnogi kosovski Albanci“ – dodaje se.

Ističu i da srpski patrijarh Porfirije i Novak Đoković kao „nosioci poruke mira doprinose suživotu Albanaca, Srba i drugih naroda noseći blagoslov za sve one koji ovde žive“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.