„EU nije osudila imenovanje Rašića, na samit u Tirani neće ići niko iz Srbije“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da odluka kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra u prištinskoj vladi nije dobila zasluženu osudu Evropske ...
Image

Vučić je imenovanje Rašića ocenio kao „sramno“ i da je to „najblaža reč koja može da se upotrebi“.

„Rašić je dobio manje od jedan odsto na izborima, kao i Rada Trajković koja je bila na njegovoj listi… To pokazuje da oni žele progon i proterivanje Srba sa Kosova i Metohije. Nisam siguran da će sutra doći do razgovora sa evropskim komesarom Oliverom Varheljijem, nakon mojih reči i naših odluka u međuvremenu“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je za TV Pink kazao da je „viđen antisrpski odnos Evropske unije“.

„Bedni, antisrpski odnos su pokazali, jer ovo što je uradio teroristički ološ Aljbin Kurti, to nije… Ja sam smanjio ovo, sve što je trebalo da kažem, ćutim mesecima, godinama, trpim gluposti od svih i u regionu, u Evropi… Taj teroristički ološ za ono što je uradio danas trebalo je da dobije zasluženu osudu Evropske unije. Naravno, nije je dobio. I tako se ponašaju svaki put“, kazao je Vučić.

Poručio je da su prekršene norme Briselskog sporazuma i međunarodnog javnog prava.

„Prekršeni su svi demokratski principi i norme po kojima se bira neko… I baš ih briga, jer je to u skladu sa interesima jedne evropske sile i interesima koje treba neko da sprovede, a protiv Srba“, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije nije birao reči kada je govorio o Radi Trajković, Nenadu Rašiću i Aljbinu Kurtiju.

„Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace – Rašića i Radu Trajković, jednostavno ne postoje gori… Oni nemaju ničije poverenje, ali imaju poverenje terorističkog ološa Kurtija, zapadnih agentura koje su ih tu postavile, misleći da će da unište Srbiju“, kazao je Vučić.

Kao posledica ove odluke, niko iz Srbije neće biti u Tirani 6. decembra na samitu „EU – Zapadni Balkan.

„EU će morati da ubuduće vodi računa da li se sprovodi to što je usvojeno u Briselu, moraće da vode računa kada su u pitanju izjave, moraće da poštuju Srbiju i njene građane“, rekao je Vučić.

Najavio je da će se i ove subote obratiti javnosti.

„Ima drugih problema, problema u energetici, o čemu ću u subotu da govorim građanima Srbije. Za subotu spremam detaljniji, temeljniji, odgovorniji, ozbiljniji odgovor na sve ovo što se dešava“, poručio je Vučić.

Srpska lista: Podržavamo svaku izgovorenu reč Vučića

Iz Srpske liste je saopšteno je da „pružaju punu podršku i podržavaju svaku izgovorenu reč Vučića, koji je na najbolji način razotkrio licemerni odnos međunarodne zajednice prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i prema državi Srbiji“.

„Oni kojima su puna usta vladavine prava i poštovanja zakona, danas su pokazali najveći mogući stepen licemerja i nespremnosti da stvari nazovu pravim imenom, samo zato što diktator i ekstremista Aljbin Kurti krši prava srpskog naroda“, navodi se u saopštenju.

Poručili su da „svojim ćutanjem evropski lideri nastavljaju praksu odobravanja etničkog progona srpskog naroda, a od danas su i direktni saučesnici u nastojanju Aljbina Kurtija da obespravi i protera Srbe sa svojih vekovnih ognjišta“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.