17:55, 19.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

EULEX za informaciju o ubici njihovog službenika nudi nagradu od 82.000 evraŠef Misije vladavine prava Evropske unije na Kosovu (EULEX) Lars-Gunar Vigemark, zamenik generalnog direktora Kosovske policije Dejan Janković i zamenik gradonačelnika Zvečana Nenad Popović, posetili su danas mesto na kojem je pre sedam godina ubijen službenik EULEX-a Audrius Šenavičius i položili venac na njegovo spomen mesto.

eulex-za-informaciju-o-ubici-njihovog-sluzbenika-nudi-nagradu-od-82000-evra

eulex-kosovo.eu

Na današnji dan, pre sedam godina, carinski službenik EULEX-a Audrius Šenavičius ubijen je od strane nepoznatih lica na severu Kosova.

Šef EULEX-a Lars-Gunar Vigemark kazao je da počinioci ovog zločina još uvek nisu identifikovani.

"Uprkos dugim istragama prvenstveno od strane samog EULEX-a, ovo ubistvo ostaje nerešeno. Kada je EULEX završio svoj izvršni mandat u pravosuđu 2018. godine, ovaj predmet ubistva predat je kosovskim organima tužilaštva. Oni sada vode ovaj slučaj, ali još uvek nema rezultata", dodao je Vigemark.

Apelovao je na sve koji imaju bilo kakvu korisnu informaciju o ovom slučaju - da se jave i objasne šta se dogodilo.

"Vaša anonimnost će biti zagarantovana. Tu je i vrlo značajna finansijska nagrada za informacije koje će voditi ka rešavanju ovog predmeta. Ali ovde nije reč o novcu, već o pravdi i još jednom primeru nekažnjavanja. Pravda je potrebna porodici žrtve, svima ovde na Kosovu, regionu, a takođe i Evropskoj uniji", poručio je Vigemark.

Nakon ceremonije polaganja venca. zamenik generalnog direktora Kosovske policije Dejan Janković, kazao je da će nadležni organi "uložiti maksimalan trud kako bi izvršioce ovog zločina pronašli i priveli pravdi".

EULEX nudi nagradu od 82.000 evra za informacije koje mogu dovesti do hapšenja i osude izvršioca(-laca) ovog ubistva.

Ukoliko imate informaciju koja bi pomogla rasvetljavanju ovog slučaja pozovite +383 38 284 181 ili posetite sajt www.eulex-kosovo.eu


Tagovi: PravosuđeEULEXUbistvoKosovska policija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije