Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Evropski savet pozvao na osnivanje ZSO i primenu postignutih sporazuma

Evropski savet usvojio je u četvrtak zaključke o pregovorima Beograda i Prištine u kom poziva obe strane da "u potpunosti i bezuslovno implementiraju obaveze koje su preuzele u dijalogu, ...
Image

„U svetlu nedavnih tenzija na severu Kosova, Evropski savet naglašava da je hitno potrebno ostvariti napredak u normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije kroz dijalog uz posredstvo EU, koji predvodi visoki predstavnik“, navodi se u zaključciima Evropskog saveta.

Savet je pozdravio nedavni evropski predlog, takođe poznat kao francusko-nemački, navodeći da će se veza između dve strane postaviti na „novu i održivu osnovu“.

„Evropski savet pozdravlja evropski predlog za postavljanje odnosa između obe strane na novu i održivu osnovu kao istorijsku šansu koju obe strane treba da iskoriste i u cilju ostvarivanja svoje evropske perspektive“, navodi se u zaključcima.

Dijalog Beograda i Prištine uvršten je u poslednjem trenutku na dnevni red samita šefova država i vlada Evropske unije (EU), koji se održava 9. i 10. februara, javio je ranije Radio slobodna Evropa.

N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.