15:11, 10.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Festival dečjeg stvaralaštva: Za bolje sutra (FOTO)Centralna manifestacija ovogodišnje Dečje nedelje, Festival dečjeg stvaralaštva, održan je danas u Mitrovačkom dvoru.

festival-decjeg-stvaralastva-za-bolje-sutra

Radio Kontakt Plus

Manifestacija je otvorena izložbom dečjih radova nastalih tokom ove sedmice, a potom je usledio bogat kulturno-umetnički program u kome su učestvovala deca iz Predškolske ustanove “Danica Jaramaz”, mitrovičkih osnovnih škola, Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur” i Muzičke škole “Miodrag Vasiljević”.

Takođe, dodeljene su nagrade za najbolje dečje radove i najoriginalnije kostime sa jučerašnjeg maskenbala.

Deca su se zaista potrudila, na izložbi je bilo mnogo lepih dečjih radova, a direktor OŠ “Sveti Sava,” Milorad Jovanović, ocenio je da je ova Dečja nedelja obeležena na veoma uspešan način.

“Slogan je da sva deca budu to što jesu - prava deca, da imaju pravo na svoj život, na obrazovanje, na sva prava propisana Konvencijom UN o pravima deteta. Trudili smo se, pokazali smo da ovaj grad ima dušu, da ima dece koja znaju da rade, koja su kreativna i koja mogu dati svoj doprinos u svakoj prilici. Svoj deci u gradu čestitam Dečju nedelju, da su živi, zdravi i srećni i da se ovo češće ponavlja,” - rekao je Jovanović.

Program su recitacijama otvorili učenici osnovnih škola, zatim je usledio i skeč, pa nastup hora nižih razreda OŠ “Vlado Ćetković”, a publici se predstavio i hor viših razreda osnovnih škola “Dositej Obradović”, “Veljko Banašević”, “Desanka Maksimović” i “Braća Mihajlović”.

Recitacijama su se predstavili i učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur, a potom su nastupili i učenici Muzičke škole “Miodrag Vasiljević” . 

Mališani iz PU “Danica Jaramaz” predstavili su se, zajedno sa njihovim drugarom Mihajlom Milovanovićem, recitacijom i pokretnom igrom “Sve što raste htelo bi da raste”.

U okviru Festivala, dodeljene su nagrade za najbolje likovne i ručne radove, Predškolskoj ustanovi “Danica Jaramaz” dve nagrade - za vaspitnu i predškolsku grupu, a specijalna nagrada za učešće, pripala je Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Kosovski božur".

Nagrade za likovne i ručne radove dodelila je Snežana Gvozdić, šef službe dečije zaštite na Odeljenju društvenih delatnosti.

Za likovni rad "Jesen i ježići" nagradu je dobila Sara Krasnići, učenica sedmog razreda OŠ "Predrag i Miodrag Mihajlović", nagradu za ručni rad "Bundeva" dobila je Sejana Bajrami, učenica šestog razreda OŠ "Dositej Obradović". Šerif Behljuj, učenik šestog razreda OŠ "Veljko Banašević" dobio je nagradu za likovni rad "Crtež sa decom", a za ručni rad "Kućica za ptice" nagradu je dobila Sara Jeremić, učenica prvog razreda OŠ "Branko Radičević".

U okviru Dečje nedelje, OŠ “Sveti Sava” organizovala je juče dečji maskenbal, a danas su nagrade za najbolje maske uručene Barbari Stojković, Luki Todoroviću i Sari Dedić.

Organizator programa Dečje nedelje je Odeljenje društvenih delatnosti opštine Kosovska Mitrovica, a pokrovitelj je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.Tagovi: MitrovicaKosovoDeca

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije