19:46, 26.09.2019Izvor: RTK 2, Radio Kontakt plus

FIFA traži da se duel Trepče i Zvezde odigra na KosovuMeđunarodna fudbalska federacija (FIFA) obavestila je 20. septembra predsednika kosovskog fudbalskog Saveza - Adema Ademija, da povuče zahtev podnet bezbedonosnim institucijama, tako da utakmica Kupa Srbije između Trepče i Crvene Zvezde može biti odigrana 5. oktobra na stadionu u Žitkovcu, kraj Zvečana, piše RTK 2.

fifa-trazi-da-se-odigra-utakmica-izmedu-trepce-i-zvezde

Facebook

U pismu koje je u ime FIFA-e potpisao zamenik generalnog sekretara Matijas Grafstrem, ističe se da se FIFA poziva na tačku 107 arbitražnog suda, u kojoj se kaže da pojedini klubovi na severu Kosova, koji igraju pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Srbije, ne podrivaju opštu organizaciju vlasti Fudbalskog saveza Kosova.

U telefonskoj izjavi za RTK 2 predsednik Kosovskog fudbalskog saveza, Agim Ademi, je rekao da takav dopis još nije stigao do saveza, ali bez obzira na sve navedeno Fudbalski savez Kosova ostaje pri ranije izrečenoj odluci, kojom neće dozvoliti odigravanje utakmice, i da je sada, kako ističe Ademi sve u rukama države i njenih organa.

Prvobitno, žrebom za šesnaestinu finala Kupa Srbije, određeno je da aktuelni šampion Srbije i učesnik Lige šampiona FK "Crvena zvezda" u gostima igra protiv FK "Trepča" iz Kosovske Mitrovice.

Međutim, Fudbalski savez Kosova, u međuvremenu je uložio žalbu FIFA i UEFA zbog najave odigravanja ove utakmice na Kosovu.

Zbog sveukupne situacije, pomenuta utakmica ipak će biti odigrana u Bogradu, 9. oktobra, na stadionu Čukaričkog, rečeno je nedavno Kontakt Plus radiju iz FK Trepča. 

Fudbalski savez Kosova i letos je uložio žalbu UEFA, jer "Trepča" odbija da se takmiči u okviru kosovskog prvenstva, već igra u Srpskoj ligi Zapad.


Tagovi: Crvena ZvezdaFK TrepčaFIFA

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije