Fon Kramon: Mir i stabilnost na severu Kosova prioritet

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo, Viola fon Kramon, kaže da obnova mira i stabilnosti na severu Kosova mora biti prioritet, te da očekuje uklanjanje barikada.
Image

„Obnova mira i stabilnosti na severu Кosova mora biti prioritet. Posebno su napadi na EULEX i najava srpskih vojnika potpuno neprihvatljivi. Očekujem da će barikade kosovskih Srba biti uklonjene kao deeskalacija“, napisala je Viola fon Кramon na Tviteru.

Dodala je da pruža punu podršku dijalogu.Restoration of peace & stability in the North of Kosovo must be a priority. Especially the attacks on @EULEXKosovo & the announcement of ???????? soldiers are completely unacceptable.I do expect K-Serb barricades to be dismantled as deescalation.Full support for #EU-led #Dialogue. https://t.co/z22sodMbeX— Viola von Cramon ???????????????? (@ViolavonCramon) December 12, 2022

Podsetimo, u subotu u popodnevnim satima, Srbi na severu Kosova postavili su barikade na više lokacija, a nakon hapšenja bivšeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića na Jarinju.

O barikadama čitajte u vestima u nastavku: 

Blokade puteva na severu Kosova i dalje traju

Na severu Kosova blokade putnih pravaca i dalje traju

Barikade na severu Kosova, Jarinje i Brnjak zatvoreni za saobraćaj


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.