Fondacija “Dajana Paunović”: Tablet računari učenicima iz Štrpca

Učenicima od prvog do četvrtog razreda isturenog odeljenja u Sušiću, Osnovne škole ”Staja Marković”, danas su podeljeni tablet računari. Uređaje koje su dobili svi učenici, ...
Image

”Nakon slanja nekoliko porodica sa Кosova i Metohije na more, danas sam sa zadovoljstvom ponovo na ovim prostorima i ponovo lepim povodom. Obećali smo prošlog puta kada smo bili, da ćemo mališane obradovati poklonima, to danas i ostvarujemo. Ovde često dolazimo i posebno vodimo računa o mladima na ovim prostorima. Prvenstveno o deci i najmlađima i trudimo se da im pružimo podjednake uslove za život kao što ih imaju i deca u Beogradu”, rekla je danas u opštini Štrpce Dajana Paunović.

Nakon susreta sa gradonačelnikom opštine Štrpce, Daliborom Jevtićem, Paunovićeva je istakla važnost obrazovanja mladih naraštaja za opstanak i ostanak Srba na Кosovu i Metohiji i izrazila uverenje da će donirana IT oprema olakšati proces učenja kako deci, tako i njihovom nastavnom osoblju, saopšteno je iz Fondacije „Dajana Paunović“.

Zadovoljni mališani danas nisu krili sreću zbog poklona koje su dobili, ističući da će ih koristiti prvenstveno za učenje, a malo i za igru, navodi se u saopštenju.

Direktor Osnovne škole ”Staja Marković”, Čedomir Nikolić, izrazio je veliku zahvanost Fondaciji što je posetila i donirala poklone đacima u najudaljenijem selu u opštini Štrpce.

”Hvala Vam što ste danas ovde, to nam puno znači. Danas ste učinili veliku stvar ne samo za decu naše škole već i za mene kao direktora i njihove učitelje”, istakao je on i u znak zahvalnosti u ime škole direktorici Fondacije ”Dajana Paunović” poklonio ikonu Svete Кsenije rađenu u drvetu.

Tokom boravka na Кosovu i Metohiji, Paunović je obišla i malog Aleksu Božanića kojem je poklonila garderobu za početak školske godine. Aleksi je prošle godine doniran tablet, a takođe je obišla porodicu Simanović u Štrpcu koja je, u organizaciji Fondacije, nedavno putovala na more.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.