Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Fondacija „Fashion company“ donirala sportsku opremu osnovnim školama na Kosovu

Fondacija "Fashion company" donirala je sportsku opremu osnovnim školama na Kosovu i Metohiji, javlja portal KoSSev.
Image

U mitrovičkoj Hali sportova opremu je direktorima škola uručila predsednica pomenute fondacije, Iva Babović.

„Fondacija 'Fashion company' donirala je 4.000 lopti osnovcima na Kosovu i Metohiji. Deca ovde duhovno i emotivno rano sazrevaju, jer imaju izazovno detinjstvo, pa mislim da im sigurno znači da znaju da neko misli na njih. Sad mogu malo više da se igraju i da podele radost sa svojim drugarima, braćom i sestrama“, kazala je Babović.

Istakla je da ova akcija može predstavljati početak saradnje fondacije na čijem je čelu sa obrazovnim ustanovama na Kosovu i Metohiji.

Direktor OŠ „Sveti Sava“ Milorad Jovanović, kazao je da je ovo način da obraduju decu pred početak drugog polugodišta.

„Znači svaki poklon za našu decu, jer to je prilika da vidimo da neko misli na ovdašnju decu i da brine o sportu na ovim prostorima. Veoma smo zadovoljni celom tom pričom“, rekao je Jovanović.

Na donaciji se zahvalila i Biljana Vukićević, direktorka mitrovičke OŠ „Branko Radičević“.

„Obradovaće se deca koja žive na ovim prostorima, posebno sada kada se pripremaju za republičko takmičenje u košarci. Moje kolege i ja, zahvaljujemo se fondaciji i svim ljudima dobre volje širom Srbije, koji razmišljaju o našoj deci. To su zaista zlatna deca, jer uspevaju da odole ovim turbulentnim vremenima. Jedva čekamo nastavak drugog polugodišta, kada će škola da se ori od dečje graje“, navela je Vukićević.

Načelnik Školske uprave na Kosovu i Metohiji, Ivan Zaporožac, današnji dan opisao je kao veoma lep.

„Zahvaljujući fondaciji 'Fashon company', danas smo videli osmehe na licima direktora i nastavnika fizičkog vaspitanja. Nadam se da će kada budu otišli u svoje škole, osmeh biti i na licima učenika. Mnogo nam znači to što znamo da neko misli na nas i naše đake, sportiste i škole. Izuzetno smo srećni i radosni zbog toga“, rekao je Zaporožac.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.