13:43 | 22.11.2021 Izvor: Kim

Gaši: Izjava svedoka politički koncipiranaPred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, u toku je suđenje za ubistvo političara i lidera Građanske inicijative "SDP", Olivera Ivanovića. Advokat optuženog Radeta Basare, Tom Gaši, osvrnuo se na svedočenje Ksenije Božović i istakao da su njeni odgovori "politički koncipirani".

gasi-izjava-svedoka-politicki-koncipirana

Foto: Kim

Gaši je novinarima dao izjavu u toku kratke pauze, te je dodao da ne može reći sve što je do sada ispitivana Ksenija Božović pred sudom kazala, kako to ne bi uticalo na izjave drugih optuženih i svedoka.

"Mislim da to što može reći, ona nije kazala... Ona tvrdi da nije prepoznala nijednog od optuženih, niti je rekla da je nekog prepoznala od osoba koje se terete za ubistvo Olivera Ivanovića. Jedno od mojih pitanja će biti 'da li ubistvo Olivera Ivanovića ima veze sa politikom vlasti u Srbiji?', s obzirom na to da je Božovićeva rekla da je Ivanović bio uplašen i da je u toku predizborne kampanje ukazao na neke sumnje da se može desiti nešto s njim", kazao je Gaši.

Istakao je da je poslednje dve godine zbog pandemije korona virusa izgubljeno mnogo vremena kada je u pitanju rešavanje slučaja ubistva Olivera Ivanovića, te da se nada da će kosovsko Specijalno tužilaštvo naći način da ne pozove sve svedoke u ovom slučaju, jer ih, kako je rekao, ima na desetine.

Advokat Silvane Arsović, Musa Damati, poručio je da će dokazati nevinost svog klijenta pred sudom.

"Ne postoje dokazi u ovom slučaju, dokazaćemo nevinost mog klijenta", kazao je on.

Nakon pauze, suđenje se nastavlja daljim ispitvanjem svedoka Ksenije Božović.
Tagovi: PravosuđeOliver IvanovićUbistvo

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije