Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su na jedinicu Kosovske policije koja se nalazila u neposrednoj blizini jezera Gazivode.
Image

Napad se dogodio danas oko 11:25, dok su pripadnici Kosovske policije postavljali patrolni čamac u jezero, navodi se u saopštenju.

U policiji kažu da je ispaljeno desetak hitaca sa druge strane jezera i da su meci prošli nedaleko od čamca.

Niko nije povređen, dodaje se u saopštenju.

Istraga je u toku.

16:22 – Svećlja: Srpske ilegalne grupe sprečavaju policajce da rade svoj posao

Nakon incidenta u opštini Zubin Potok, oglasio se kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja, koji je kazao da „srpske ilegalne grupe, zaštićene i podržane od strane Srbije, ulažu maksimalne napore da spreče policiju da obavlja svoje dužnosti“.

„Deset puta je danas pucano na službenike granične policije dok su obavljali službenu dužnost – rutinsku kontrolu na jezeru Gazivode. Pucanje u policajce je napad na glavnu državnu instituciju“, dodao je Svećlja.

Poručio je da će pripadnici Kosovske policije nastaviti sa vršenjem svojih dužnosti, na koje ih obavezuje Ustav, te da na to ne može uticati „bilo kakav organizovan ili orkestriran napad kriminalaca“.

17:43 – Srpska lista osudila napad na pripadnike Kosovske policije

Srpska lista je osudila napad na pripadnike Kosovske policije.

U saopštenju pomenute političke partije navodi se da osuđuju „svaki vid ugrožavanja bezbednosti, bez obzira na to sa koje strane dolazi“.

„Pozivamo građane da ne nasedaju na provokacije Dželjalja Svećlje i vlasti iz Prištine, koji nastoje da naš narod na severu predstave kao negativce i sebi stvore alibi za nasilne upade i maltretiranje srpskog naroda“, poručili su iz Srpske liste.

Apelovali su na narod da bude uzdržan, jer „moramo sačuvati mir i prisebnost, kako bi opstali i ostali na ovim prostorima“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.